Kokoomusnuoret tyytyväisiä vihreiden uudesta kannabis-kannasta

Tiedote

Vihreä liitto on tänään puoluekokouksessaan hyväksynyt aloitteen, jossa vaaditaan kannabiksen myynnin ja käytön laillistamista. Kokoomusnuoret onnittelee vihreitä historiallisesta päivityksestä kantaan ja antaa tukensa tavoitteen edistämiselle suomalaisessa yhteiskunnassa.

”Kokoomusnuoret on kannattanut kannabiksen kasvatuksen, myynnin ja hallussapidon laillistamista itsehoitolääkkeenä jo viime syksystä lähtien. Olemme erittäin iloisia, että nyt myös Vihreät on ensimmäisenä eduskuntapuolueena tullut samalle linjalle. Tämä on selvä viesti myös meidän emopuolueelle. Jos kokoomus haluaa kutsua itseään jatkossakin edistyspuolueeksi, on puolueen päivitettävä kantansa kannabiksen suhteen mahdollisimman pian”, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula toteaa.

Kokoomusnuoret kannattaa kannabiksen laillistamista tavoiteohjelmassaan, joka hyväksyttiin viime syksynä järjestön varsinaisessa liittokokouksessa. Myös vihreiden puoluekokousaloitteessa nostettiin esille monia laillistamista puoltavia hyötyjä. Kannabiksen laillistamisella olisi myös Kokoomusnuorten mukaan monia, esimerkiksi sosiaalisia hyötyjä.

”Kannabiksen laillistaminen muun muassa madaltaisi ongelmakäyttäjien kynnystä hakeutua apuun. Tällä hetkellä apua ei haluta, koska siitä voi tulla rikosoikeudellisia seuraamuksia tai huumausainemerkintä. Laillinen kauppa olisi myös nykyistä laitonta kauppaa turvallisempaa ja mahdollistaisi merkittävän verokertymän, kun nyt tuotot kerää järjestäytynyt rikollisuus”, Pajula muistuttaa.

Kokoomusnuorten tavoiteohjelma on luettavissa kokonaisuudessaan alla.

Tavoiteohjelma

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347