Energiatehokkuus nostettava Suomen ympäristöpolitiikan ykkösprioriteetiksi

Kannanotto

Uudenmaan Kokoomusnuorten mielestä Suomen valtion tulisi aloittaa entistä konkreettisemmat toimet yhteiskuntamme kannustamisessa energiatehokkuuteen. Energiatehokkuuden parantamisella kotitalouksista teollisuuteen, saadaan tehostettua kansantalouden toimintaa ja suuri osa päästöleikkaustavoitteista voidaan saavuttaa helpommin.

Koko maan energiatehokkuutta voidaan parantaa tukemalla energiatehokkaampia ratkaisuja tai esimerkiksi myöntämällä niille verohelpotuksia. Rangaistusluontoisten maksujen lisääminen ei ole Uudemaan Kokoomusnuorten mielestä ratkaisu ilmasto-ongelmiin. Suomen kansantalouden hyvinvoinnin kannalta kotitaulouksilla ja sijoittajilla tulisi jäädä enemmän rahaa kulutukseen ja investointeihin, joten verohelpotusten tulisi olla ensisijainen keino. Kuntia, yrityksiä ja järjestöjä tulisi kannustaa myöntämällä ”korvamerkittyjä” lisäresursseja esimerkiksi energiatehokkaaseen kaupunkisuunnitteluun, etäkokouksiin ja verkkoasiointiin. Ei ole mitään järkevää syytä vastustaa toimia, joilla voidaan saada enemmän vähemmällä.

Lisätiedot : Tomi Sandström Uudenmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja tomi@tomisandstrom.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.