Yhdessä ylivoimaiset (Rockcockista)

Kannanotto

Kaupunginvaltuutettu Iris Asikainen (sd.) kehotti katsomaan Rockcockille uutta paikkaa (SS 3.8.). Hänen tarkoituksensa on hyvä, mutta keino on väärä.

Tosiasia on, että suomalaiseen kesäviikonloppuun liittyy runsaasti päihteiden käyttöä ja sen myötä syntyy ongelmia häiriökäyttäytymisenä ja hallitsemattomina tilanteina. Sitä, ettei Rockcock-viikonloppu muodosta poikkeusta, älköön pidettäkö moitteena tätä vastaan.

Rockcock on kohdannut olemassaolonsa aikana monia järjestyksenpidollisia haasteita. Kerta toisensa jälkeen järjestävät tahot ovat kuitenkin nousseet tilanteen tasalle.

Parannettavaa riittää aina, mutta on ilmeistä, että järjestäjät kunnioittavat asukkaiden näkemyksiä ja toiveita, sekä ponnistelevat myös niiden toteuttamiseksi.

Tanssii ja soi, asuntomessut ja viinijuhlat tuottavat kukin omat harminsa, mutta ei niitäkään jätetä järjestämättä.

Kaupunkia ei voida samalla kääriä kuplamuoviin ja pitää sitä elävänä.

Tämä on hyvä pitää mielessä varsinkin nyt, kun keskustaa parhaillaan ehostetaan kovalla kädellä.

Yli 15 000 kävijän tapahtumalla on merkitystä niin paikallisen musiikkikulttuurin kivijalkana kuin esimerkiksi kaupallisen kysynnän lisääjänä.

Se on juuri sellaista ruohonjuuritasolta noussutta oma-aloitteisuutta, jota juhlapuheissa toivotaan kautta Suomen.

Miksi emme vaalisi jo olemassa olevaa sen sijaan, että haikailisimme horisonttiin odottaen uusien ihmevetonaulojen syntymistä?

Kaupungintalolla ja valtuustossakin kannattaa välttää viisastelua menestyksekkäistä siirroista, kun omat näytöt ovat luokkaa Hoksopoli.

On asiallista odottaa Rockcockin järjestäjiltä edelleen parempaa suoritusta, mutta rajansa kaikella.

Niin pitkään kuin järjestävä taho katsoo sijainnista koituvat erityiskulut kohtuulliseksi, tapahtuma järjestettäköön entisellä paikallaan.

Väinölänniemi on historiansa mukaisessa käytössä isännöidessään nykyaikaisia laulu- ja soittojuhlia, jota Rockcockiksi olemme tottuneet kutsumaan.

Yhdessä tekijöineen ne muodostavat ylivoimaisen yhdistelmän, joka tuo Kuopiolle mainetta ja kunniaa.

Juha Makkonen
Hallituksen puheenjohtaja
Pohjois-Savon Kokoomusnuoret

Ota kantaa