Nykymuotoisesta kehitysavusta luovuttava

Kannanotto

Kokoomuksen Nuorten Liiton 77. liittokokouksen mielestä Suomen on luovuttava suorasta rahamääräisestä kehitysavusta. Nykyinen järjestelmä pahimmillaan syytää rahaa korruptoituneille hallituksille. Tavoitteena tulee olla toimivan hallinnon ja markkinatalousjärjestelmän luominen kohdemaahan.

”Nykyaikainen sosialidemokraattinen kehitysapupolitiikka ostaa hyvää omaatuntoa, muttei edesauta kehitysmaiden todellista kehitystä”, kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman huomauttaa.
Parasta kehitysapua on kaupan esteiden purkaminen ja suomalaisten yritysten kannustaminen investointeihin. Historia osoittaa, että kansalaisten elintason kasvun ja inhimillisten elinolosuhteiden syntymisen edellytyksenä on ollut toimiva markkinatalous, joka pohjautuu sitoviin sopimussuhteisiin, yksityisomaisuuden suojaan sekä maailmanlaajuiseen kaupankäynnin avautumiseen.

Kokoomusnuorten mukaan kehitysapua ovat kaikki hyvinvointia, vaurautta ja vakaata yhteiskuntaa edistävät toimenpiteet, joihin luetaan viranomaisten kouluttamisen lisäksi myös sotilaallinen kriisinhallinta. YK:n suositus käyttää 0,7% bruttokansantuotteesta kehitysapuun on vastuuton.
”Millään muullakaan hallinnonalalla menestystä ei mitata sillä, paljonko siihen on saatu kulutettua rahaa. Vastaisuudessa myös kehitysavun kohdalla euromääräisen mittaamisen sijaan tulee keskittyä tavoittelemaan konkreettista kehitystä kohdemaassa”, Rydman linjaa.

Lisätiedot:
Wille Rydman, 050-5167651
Puheenjohtaja, Kokoomusnuoret
wille.rydman(a)kokoomusnuoret.fi
www.willerydman.fi

Ota kantaa