Ulkomaille tapahtuva rahapelaaminen sallittava jatkossakin

Kannanotto

Oulun Läänin Kokoomusnuoret ry (OLKN) pitää vastenmielisenä hallituksen pyrkimystä vahvistaa kansallisen rahapelimonopolin asemaa. Hallitusohjelmaan kirjattu tavoite ulkomaille tapahtuvan nettipelaamisen rajoittamiseksi aiheuttaisi toteutuessaan enemmän ongelmia, kuin tuottaisi hyötyjä.

“Ulkomaille suuntautuvan pelaamisen kieltäminen on mahdotonta jo pelkästään teknisistä syistä. Olisiko tarkoitus pyrkiä estämään maksuliikennettä vai ulkomaisille pelisivustoille suuntautuvaa tietoliikennettä? Mitä kaikkea muuta tietoliikennettä valtio tarkkailisi ja yrittäisi estää samalla? Tietoliikennettä on mahdotonta rajoittaa ilman yksilön perusoikeuksien loukkaamista.” – Oulun Läänin Kokoomusnuorten puheenjohtaja Janne Heikkinen painottaa.

Nuorten piirihallitus epäilee, että rajoitusten ja monopolin vahvistamisen taustalla on enemmän Veikkauksen ja Raha-automaattiyhdistyksen sidosryhmien nauttimat hyödyt, kuin kansantaloudelliset tai -terveydelliset hyödyt. Epäilystä tukee Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) viime vuoden lopulla paljastamat epäkohdat veikkausvoittovarojen jakamisesta, kun tukia oli käytetty muun muassa ylisuuriin edustuskuluihin.

“Jos valtion uhkapelit olisi aidosti vastuullisia, ne eivät esimerkiksi mainostaisi itseään yhtä näkyvästi kuin nykyisin. Veikkaus on yksi Suomen suurimpia mainostajia, jolla on myös oma ohjelmapaikka usealla tv-kanavalla. Lisäksi Raha-automaattiyhdistys mainostaa runsaasti esimerkiksi omia pokeriturnauksia ja aikoo perustaa itärajalle uuden kasinon palvelemaan turisteja. Monopolin vahvistaminen kansanterveyteen ja vastuullisuuteen vedoten on irvokasta, kun valtiovalta taistelee ahneena tuottoisasta toiminnastaan”. – puheenjohtaja Heikkinen muistuttaa.

Oulun Läänin Kokoomusnuoret huomauttaa, että hallitusohjelman tavoite nettipelaamisen rajoittamiseksi on todennäköisesti ristiriidassa myös EU-lainsäädännön kanssa ja että kansallinen rahapelimonopoli on kokonaisuudessaan kyseenalaistettu toistuvasti EU:n taholta. Kokoomusnuorten linjana on, että monopoli tulisi purkaa sen kaikilta osin ja rahapelit tulisi saattaa normaaliksi liiketoiminnaksi, joka edellyttää alaa koskevien toimilupa- ja yksinoikeusjärjestelmän purkamista.

Lisätiedot:
Janne Heikkinen
puheenjohtaja
puh. 040 555 4263
janne@janneheikkinen.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.