Ukrainalle avattava ovi Eurooppaan

Kannanotto

Kokoomusnuoret tukee Ukrainan mielenosoittajia pyrkimyksessään avata maataan Eurooppaan. Nuorisojärjestö mukaan Ukrainan johto toimi Venäjän painostamana ja kansan mielipidettä vastaan, kun se katkaisi vapaakauppaneuvottelut Euroopan unionin kanssa.

”Euroopan maiden pitäisi antaa nyt selvä tukensa ukrainalaisille, jotka kamppailevat vapautensa puolesta. Kun ukrainalaiset haluavat olla osa Eurooppaa, meidän tulee heitä siinä myös tukea. Emme saa antaa hiljaista hyväksyntäämme sille, että suurvallat estävät pienempiään tekemästä omia, itsenäisiä valintojaan”, linjaa kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski.

Kokoomusnuorten mukaan Venäjän ulkopolitiikka on huolestuttavalla tavalla alkanut muistuttaa kylmän sodan aikaista tilannetta. Venäjä pyrkii luomaan uutta etupiirijakoa, jossa se katsoo asiakseen puuttua rajanaapureidensa poliittisiin ratkaisuihin.

Ukrainaan, Georgiaan ja Moldovaan kohdistettu paine Venäjän taholta pitäisi kokoomusnuorten mukaan huomioida myös Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Kokoomusnuorten mukaan Suomen kannattaa tiedostaa huolestuttavaan suuntaan muuttunut turvallisuuspoliittinen tilanne ja tiivistää omaa integroitumistaan länteen.

”Suomella ei ole samanlaista turvallisuuspoliittista selkänojaa kuin puolustusliitto Naton jäsenillä. Kuitenkin juuri Suomen kaltainen pieni maa hyötyisi Naton turvatakuista kaikkein eniten. Suomen tulisi olla mukana myös läntisessä sotilasyhteistyössä turvatakseen itseään arvaamattomien suurvaltojen oikuilta”, linjaa kokoomusnuorten varapuheenjohtajaksi valittu ja liiton kansainvälisistä asioista vastaava Tuomas Stöckel.

Lisätietoja:

Koski Susanna

Koski Susanna

kansanedustaja

susanna.koski@eduskunta.fi

045 631 9707

Stöckel Tuomas

Stöckel Tuomas

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja

tuomas.stockel@kokoomusnuoret.fi

040 542 9211

Ota kantaa