Turun ambulanssivalmiutta ei saa heikentää

Kannanotto

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitos suunnittelee uudessa palvelutasopäätösesityksessään vähentävänsä jo nyt tiukilla olevaa ensihoitovalmiutta Turussa ja muualla maakunnassa. Turussa suunnitelmissa on vähentää yhden ambulanssin valmiutta Turun keskusta-alueella arkiöisin ja sunnuntaisin sekä toisen, Jaanissa sijaitsevan ambulanssin valmiutta öisin.

Ensihoitovalmiuden heikentämistä ehdotetaan, vaikka esityksessä todetaan ambulanssityhjiöiden ja tavoittamisviiveiden uhan olevan jokapäiväinen. Lisäksi tehtävien määrä on ollut tasaisessa kasvussa jo pitkään, ja Turussa olevien yksiköiden käyttöasteen tarkastelu on tuonut ilmi ennemminkin tarpeen lisätä ensihoitoyksiköitä.

Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret ei hyväksy ensihoitovalmiuden heikentämistä, kun hoidon tarve on ilmeisessä kasvussa.

– Yksiköiden kokonaismäärän vähentäminen heikentäisi selvästi valmiutta hoitaa yöaikaan suuronnettomuus- tai monipotilastilanteita, kuten liikenneonnettomuuksia tai tulipaloja. Lisäksi samanaikaisten muiden kiireellisten tehtävien hoitaminen saattaisi kärsiä yksiköiden vähäisyyden vuoksi, piirihallituksen jäsen ja ensihoitajana työskentelevä Ville-Veikko Saari huomauttaa huolestuneena.

Lisätietoja:

Ville-Veikko Saari
ensihoitaja ja Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten piirihallituksen jäsen
044 5596692

Matti Niskanen
puheenjohtaja
Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret
040 8314694

Ota kantaa