Wapauttakaa Woikoski!

Kannanotto

Kaakkois-Suomen Kokoomusnuoret vaatii Itä-Suomen aluehallintovirastolta rohkeutta harkita uudelleen kaasuyhtiö Woikosken voimalahankkeen lupaehtoja. Kokoomusnuorten piirijärjestö on järkyttynyt siitä, että yhteensä kuuden miljoonan euron investointi torpattiin.

– Rohkea investointi olisi tuonut alueelle lisää elinvoimaa, työllisyyttä ja hyvinvointia. Hanke olisi myös mahdollistanut perinteisen yhtiön lisäinvestoinnit alueelle. Tämä on surullista, kommentoi Kaakkois-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matti Lindholm.

Woikoski ilmoitti viikonloppuna laittavansa voimala- ja kalatiehankkeensa jäihin mahdottomien lupaehtojen takia.

Aluehallintoviraston 40-sivuisessa päätöspaperissa muun muassa velvoitetaan Woikoski tarkkailemaan vedenkorkeutta ja virtausta vähintään tunnin välein ja toimittamaan raportit ELY-keskukselle. Lisäksi määrätään, ettei peräkkäisten päivien vedenkorkeuden alenema saa olla kahta senttimetriä enempää.

Yhtiön puheenjohtaja Clas Palmberg totesi kahden sentin vaihteluvälin tarkoittavan, että niinkin luonnollinen asia kuin tuulen suunnan vaihtuminen voisi tietää lupaehtojen rikkomista.

– Ehdot eivät vaikuta inhimillisiltä. Tarkoitus oli varmasti jalo – luonnonsuojelu – mutta nyt myös kalatie uhkaa jäädä rakentamatta, joten pakkasen puolelle jäädään, Lindholm linjaa.

Woikoski laittoi lupaprosessin vireille elokuussa 2014. Tullut päätös maksoi yhtiölle käsittelymaksuna yli 16 000 euroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.