Kokoomusnuoret: Venäjän aggressioon reagoitava tiukasti

Kannanotto

Ukrainan kriisi osoitti eilen keskiviikkona 10.8. uusia kiihtymisen merkkejä, kun Venäjä syytti Ukrainaa aseellisesta toiminnasta Krimin niemimaalla. Muun muassa Ruotsin entinen pääministeri Carl Bildt esitti Twitterissä aiheellisen kysymyksen siitä, valmisteleeko Venäjä sotilaallisten toimenpiteiden oikeutusta Ukrainassa.

“Tuomitsemme jyrkästi Venäjän käynnissä olevan ja uudelleen heränneen aggression Ukrainassa. Kokoomusnuoret tukee itsenäistä Ukrainaa, valtion rajojen koskemattomuutta ja kansainvälisen oikeuden noudattamista”, toteaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov.

“On pöyristyttävää, että Suomessakin jopa hallituspuolueiden sisältä on kuultu pakotepolitiikan löysentämistä vaativia äänenpainoja. Pakotepolitiikan löysentäminen olisi täydellisen väärä viesti tilanteessa, jossa Venäjä jatkaa kansainvälisen oikeuden loukkaamista. Euroopan on päinvastoin pysyttävä yhtenäisenä rintamana tiukkana demokratian ja ihmisoikeuksien puolustamisessa”, puheenjohtaja Sazonov linjaa.

Myös Turkin ja Venäjän suhteet ovat lämpenemässä. Turkki on uhannut, että se lakkaa noudattamasta EU:n kanssa solmittua pakolaissopimusta, jos turkkilaisille ei myönnetä viisumivapautta EU-maihin. Ongelmia aiheuttaa Turkin terrorismilainsäädäntö, joka rajoittaa sananvapautta ja mahdollistaa esimerkiksi toimittajien vainoamisen.

“Kaikki tämä korostaa yhteisen eurooppalaisen ulkopolitiikan merkitystä. Unionin on vahvistettava linjaansa ulkopoliittisissa kysymyksissä ja annettava selkeä viesti siitä, että perusoikeuksien loukkaaminen ei käy. Emme voi unionina jäädä sivustaseuraajiksi, kun lähellämme soditaan keskeisimpiä arvojamme vastaan”, päättää Daniel Sazonov.

Lisätietoja:

Vuornos Henrik

Vuornos Henrik

henrik.vuornos@kokoomusnuoret.fi

+358 44 253 4444

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.