Oulun Läänin Kokoomusnuoret ry: Valtio pois pörssistä

Kannanotto

Oulun Läänin Kokoomusnuoret ry. on näreissään valtion omistajaohjauksesta vastaavan pääministeri Juha Sipilän aikeista muuttaa Solidium Oy aktiivisemmaksi sijoitusyhtiöksi. Oulun Läänin Kokoomusnuorten mielestä sosialismin ja veronmaksajien rahoilla sijoittelun sijaan valtion tulisi myydä kaikki ei-strategiset omistuksensa eli Solidiumin tapauksessa koko salkku.

“On toki hyvä, että Solidiumin heikkoon menestymiseen puututaan, mutta tuottoa tavoitteleva sijoitustoiminta kansalaisten kantaessa riskin on vähintäänkin kyseenalaista eikä kuulu valtion tehtäviin”, linjaa puheenjohtaja Henri Fröjdholm.

Solidium Oy on Suomen valtion omistama ei-strategisiin omistuksiin keskittyvä sijoitusyhtiö. Sen tehtäväksi on määritelty kotimaisten omistusten vakauttaminen ja vahvistaminen sekä omistustensa arvon kasvattaminen. Solidiumin ohjeistusta ollaan lähiviikkoina päivittämässä hallituksen aiemmin antaman periaatepäätöksen pohjalta aktiivisempaan kaupankäyntiin kannustavaksi paremman tuoton toivossa.

“Noin suurella salkulla kotimainen omistus, vakauttaminen ja hyvä tuotto on sellainen yhtälö, jonka ratkaisijalle on tarjolla lupaava tulevaisuus Wall Streetillä, etenkin jos tarkoitus on tehdä poliittisiakin kauppoja, kuten esimerkiksi Talvivaaran kohdalla” Fröjdholm jatkaa.

Kapitalistinen markkinatalous on osoittautunut kiistatta parhaaksi talousjärjestelmäksi ja on länsimaisen hyvinvoinnin perusta. Liian suuren ja tehottoman julkisen sektorin kanssa riutuva valtio tekemässä aktiivista osakekauppaa ja alueellista työllisyyspolitiikkaa 7 miljardin euron salkulla on tunkkainen tuulahdus jostain aivan muualta.

Lisätietoja:

Fröjdholm Henri

Fröjdholm Henri

Oulun Läänin Kokoomusnuorten puheenjohtaja

henri.frojdholm@gmail.com

+358 45 899 1666

Ota kantaa