Kokoomusnuoret tuomitsee järjestön nimen yhdistämisen Suomi-Novorossia-Seuraan

Tiedote

Kokoomusnuoret tuomitsee järjestön nimen käyttämisen Suomi-Novorossia-Seuran tiedotteessa 8.8, jossa väitetään Kokoomusnuorten valmistelevan tutustumismatkaa Itä-Ukrainan Donbassiin.

Kokoomusnuorilla ei ole mitään tekemistä verkossa ja sosiaalisessa mediassa levitettyjen väitteiden kanssa, joiden mukaan järjestöllä olisi yhteys Suomi-Novorossia-Seuraan. Järjestö ei myöskään ole järjestämässä väitettyä matkaa Itä-Ukrainaan. Esitetyt väitteet ovat sekä valheellisia että luonteeltaan propagandistisia.

Ukrainan suurlähettiläs Andrii Olefirov on kiittänyt Kokoomusnuoria väitteiden selventämisestä ja kumoamisesta.

Kokoomusnuoret on tuominnut Ukrainaan kuuluvan Krimin miehityksen, ja tukee linjansa mukaisesti itsenäistä Ukrainaa, valtion rajojen koskemattomuutta ja kansainvälisen oikeuden noudattamista. Yksittäisen jäsenen tekemiset eivät edusta liittomme poliittista linjaa.

Helsingin Sanomat kertoi 30.7. suomalaisen turistiryhmän vierailleen Itä-Ukrainassa kapinallisten hallitsemalla alueella. Joukossa kerrottiin olleen mukana myös Kokoomusnuorten jäsen Ville Sipilä. Kokoomusnuoret ei ole ollut tietoinen Sipilän matkasta. Kokoomusnuoret selvittää Sipilän toimien seurauksena, onko Sipilällä edellytykset jatkaa Kokoomusnuorten jäsenenä.

Kokoomusnuoret kehottaa kaikkia jäseniään noudattamaan Suomen ja ulkomaiden lakeja sekä ulkoministeriön matkustusohjeita.

Lisätietoja:

Vuornos Henrik

Vuornos Henrik

henrik.vuornos@kokoomusnuoret.fi

+358 44 253 4444

Ota kantaa