Hämeen Kokoomusnuoret: Perintöveron perimistä kohtuullistettava!

Kannanotto

Viime aikoina on uutisoitu tapauksista, joissa verottaja on yrittänyt periä perintöveroa vaikeasti rahaksi muutettavista kohteista kuten kiinteistöistä. Koska kiinteistöä on joskus vaikea saada kaupaksi ja perintöveron maksuaikataulu on joustamaton, on epälikvidin perinnön perijällä suuri riski joutua taloudellisiin vaikeuksiin.

 

Menetettyään luottotiedot yksilön elämänlaatu, esimerkiksi työnsaanti, vaikeutuu huomattavasti jolloin valtiolta jää saamatta yksilön potentiaaliset ansiotuloverot. ”Härskiä toimintaa verottajalta, mikä ei palvele yhteiskunnan kokonaisetua. Kyse on suorastaan lose-lose -tilanteesta”, piirihallituksen jäsen Johannes Mäkilä toteaa.

 

Hämeen Kokoomusnuorten mielestä perintöveron periminen olisikin tällaisissa tapauksissa muutettava kohtuulliseksi siten, ettei yksilölle koituisi huomattavaa haittaa. Epälikvidin perinnön saajalla olisi oltava mahdollisuus sopia verottajan kanssa yksilön elämäntilanteen mukainen maksusuunnitelma. Vaihtoehtoisesti verottaja voisi pantata epälikvidin perinnön veron maksamiseen asti.

 

 

Ota kantaa