Kokoomusnuoret: Missä ovat laskettelukeskusten tai rantakohteiden sääkorvaukset?

Kannanotto

Tiedote 17.10.
Julkaisuvapaa heti

Hallitus päätti tiistaina vuoden 2017 kolmannesta lisätalousarvioesityksestä. Esitykseen sisältyy muun muassa viljelijöiden tukeminen 25 miljoonan euron panostuksella huonojen sadonkorjuusäiden takia. Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Iida Aarnio ihmettelee yhden yrittäjäryhmän massiivista tukemista, sillä vaihtelevat säätilat vaikuttavat moniin muihinkin toimialoihin.

”Jos viljelijöitä tuetaan huonojen säiden takia, niin olisiko syytä tukea myös laskettelukeskuksia, jos ei satu satamaan lunta? Tai rantalomakohteita, jos kesä sattuu olemaan kylmä? Säiden vaikutukset ovat tietenkin inhimillisestä näkökulmasta harmillisia, mutta yhden ryhmän tukemista muiden kustannuksella on hyvin vaikea perustella”, ihmettelee Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Iida Aarnio.

“Tämä on täyttä edunvalvontapolitiikkaa, jossa yhden ryhmän etuja ajetaan muiden kustannuksella. Maataloudessa yrittäjäriski on täysin sosialisoitu. Miksi yhdellä yrittäjäryhmällä on oikeus riskinottoon veronmaksajien rahoilla? Miten tällaiset tuet ovat kilpailuoikeudellisesti edes mahdollisia?”, jatkaa Aarnio.

Kokoomusnuoret vaatii hallitukselta edes pientä poliittista tai aatteellista selkärankaa.

”Maatalouteen käytetään jo muutenkin aivan huimia summia verrattuna muihin toimialoihin. Tällaiset lisäpanokset sääilmiöiden osalta ovat täysin käsittämättömiä. Yrittäjäriski kuuluu olennaisena osana yrittäjyyteen. Jos se poistetaan, tuhotaan täysin markkinatalouden toimintaperiaatteet ja haaskataan veronmaksajien rahoja”, päättää Aarnio.

Lisätiedot:
Iida Aarnio
puh. 050-5170187

Ota kantaa