Pirkanmaan Kokoomusnuoret: Pinkki ratikka!

Kannanotto

JULKAISUVAPAA HETI

 

Aamulehti uutisoi taannoin Tampereen raitiovaunusta tehdyn kyselynsä tulokset. Pinkki nousi oletetusti korkeaan suosioon. Pinkin värin saadessa näin paljon kannatusta Pirkanmaan Kokoomusnuoret odottavat päätöksentekijöiltä rohkeutta kuunnella kaupunkilaisia.

 

“Aamulehden kyselystä näkyy, että pinkki nauttii hyvin laajaa kannatusta. Tamperelaiset haluavat selvästi ratikan edustavan jotain pirteää, raikasta ja uutta Tampereen kaupunkikuvassa. Olisi suurta ylimielisyyttä olla kuuntelematta kaupunkilaisia”, sanoo Pirkanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Juhani Rantanen.

 

Tampereen Raitiotie Oy:n brändivärit, tumman– ja vaaleansininen sekä tiilenpunainen, ovat valintoina neutraaleja eivätkä nosta raitiovaunujen statusta esiin. Ratikka on Tampereen keskustan yksi suurimpia yleisilmeen muutoksia. Pinkki väri täten korostaisi ratikan omalaatuisuutta kaupunkikuvassa. Voimakkaiden värien käyttöön tulisi suhtautua avoimesti: ne visuaalisen vaikutuksensa lisäksi lisäävät myös turvallisuutta.

 

“On tärkeää, että näin suuren muutoksen kynnyksellä pohditaan, mikä on sille soveltuva toteutusmuoto. Raitiotien kohdalla olisi surullista, jos päättäjät päätyisivät turvalliseen ja samalla apaattiseen ratkaisuun. Pinkin värin sovittaminen Tampereen kaupunkikuvaan on ymmärrettävästi haastava ajatus, mutta valittaessa oikea sävy, pinkki ratikka toisi erityisesti synkimpiin vuodenaikoihin iloa ja energiaa.”

 

 

Juhani Rantanen, puheenjohtaja

Pirkanmaan Kokoomusnuoret ry.

0400 269 739

juhanirantanen@icloud.com