Kansanedustajille joukkoliikennekortit!

Kannanotto

Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola herätti viimeksi keskustelua kansanedustajien taksikorttien käytöstä. Kansanedustaja saa matkustaa rajattoman määrän matkoja taksilla, joista jokaisesta enintään 70€ korvataan edustajalle ja loput vähennetään hänen palkkiostaan.

”Pirkanmaan Kokoomusnuoret katsovat, että kansanedustajien tulee toimia yhteiskunnassa esimerkillisesti. Siksi, esitämme, että kansanedustajilta peruttaisiin oikeus taksikortteihin ja heille jaettaisiin tilalle kortit, joilla saisi käyttää taksikorteista tutulla logiikalla joukkoliikennettä: raitiovaunuja, metroa, linja-autoja, junia ja lentoliikennettä”, kertoo Pirkanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Juhani Rantanen.

Kansanedustajien taksin käyttö on käytännöllisesti katsoen yksityisautoilua. Kokoomuksen ja Kokoomusnuorten taloudesta vastuuta kantavina liikkeinä on pystyttävä sanomaan ei yksityisautoilun täysimääräiselle kustantamiselle tietylle ihmisryhmälle valtion kassasta, kansalaisten verorahoista. Yksityisautoilu, ja taksiliikenne, on paitsi ympäristölle vahingollista, myös vaikeasti perusteltavissa oleva tukemisen kohde hyväpalkkaisille kansalaisille.

Taksikorttien vaihtaminen joukkoliikennekorteiksi toisi säästöjä sen lisäksi, että se on huomattavasti ekologisesti kestävämpää. Vertailun vuoksi tammi–heinäkuussa 2018 taksikuluja tuli 331.008,45€, kun 200 HSL:n vuosikorttia maksaii noin 120.160€.

Lisätietoja:

Juhani Rantanen

Juhani Rantanen

Pirkanmaan Kokoomusnuorten hallituksen varajäsen

juhanirantanen@icloud.com