Lähetämmekö mummotkin vankilaan?

Kannanotto

Hämeen kokoomusnuoret kritisoi kovin sanoin Hämeenlinnaan rakenteilla olevaa uutta naisvankilahankketta.

Vankilaan on suunniteltu muun muassa digisellejä, luontopolkuja, kaupunkiviljelyä ja valtion kustantamia kampaamopalveluita. Hankkeen hintalappu on paisunut aiemmasta 25 miljoonasta jo 34 miljoonaan euroon.

Suomessa vapautuneista vangeista yli puolet jatkaa rikollisella tiellä ja palaa viiden vuoden sisään takaisin vankilaan. Rangaistuslaitoksen muuttaminen luksushotelleiksi ei ole ratkaisu ongelmaan, Hämeen Kokoomusnuorten puheenjohtaja Hanna Puntila sanoo Hämeen kokoomusnuorten tiedotteessa.

Naisvangit elävät palveluineen leveämpää elämää kuin monet kansalaiset. Tämä on aivan käsittämätöntä veronmaksajien rahojen tuhlausta, Puntila lisää.

Yhden vangin vankipäivän hinta on nykyisellään noin 214 euroa. Kustannukset ovat nousseet viime vuosina voimakkaasti.

Uudessa naisvankilassa vangit työllistävät noin 100 työntekijää eli noin yhden jokaista vankia kohti. Ikäihmisillä vastaava luku hoivakodeissa on hädin tuskin 0,5. Kuinka paljon tällaisia vankiloita voidaan enää rakentaa, kunnes on inhimillisempää lähettää isoäiditkin Hämeenlinnan uuteen vankilaan palvelukotien sijaan?, Hämeen Kokoomusnuorten hallituksen jäsen Elisa Hyvärinen päättää.

Hämeenlinnan uuden naisvankilan on määrä valmistua elokuussa 2020.

Lisätietoja:

Puntila Hanna

Puntila Hanna

Hämeen Kokoomusnuorten puheenjohtaja

puntilahanna@gmail.com

+358 457 730 3667