Samuel Tammekann ehdolle Kokoomusnuorten varapuheenjohtajaksi

Tiedote

Savo-Karjalan Kokoomusnuoret esittää Samuel Tammekannia, 23, Kokoomusnuorten varapuheenjohtajaksi.

Kuopiossa koulunsa käynyt ja poliittisen uransa aloittanut Tammekann on pitkän linjan aktiivinen toimija niin paikallisyhdistys- kuin piiritasolla. Tammekann on toiminut muun muassa Kuopion seudun Kokoomusnuorten puheenjohtajana vuonna 2016 sekä vuodesta 2017 viime vuoteen Savo-Karjalan Kokoomusnuorten varapuheenjohtajana. Tällä hetkellä Helsingin Töölössä asuva Tammekann opiskelee tietojenkäsittelytiedettä ja historiaa Helsingin yliopistossa.

”Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista muutoksista ja vaikuttamisesta. Kokoomusnuorissa olen päässyt seuraamaan politiikkaa läheltä kuntavaaliteltoilta europuolueemme kongressiin asti. Lähes kaiken, minkä olen politiikan tekemisestä oppinut, olen oppinut tämän järjestön kautta”, kertoo Tammekann.

Valtakunnallisella tasolla Tammekann on toiminut Kokoomusnuorten järjestösuunnittelijan tehtävässä viime syksystä heinäkuun loppuun sekä viime kesästä lähtien Kokoomuksen ympäristöverkoston puheenjohtajistossa. Politiikan ja opintojensa ohella hän muun muassa toimii viestinnän ja markkinoinnin yksinyrittäjänä ja on aktiivinen somekeskustelija.

“Kun Samuel kertoi halukkuudestaan asettua ehdolle varapuheenjohtajaksi, oli selvää, että koko yhdistyksemme seisoisi Samuelin takana. Samuelin palava innokkuus asioihin, joihin hän ryhtyy on ihailtavaa, ja tästä todisteena on se, että mihin ikinä tarvitsisinkaan apua, kysyisin ensimmäisenä häneltä. Samuel on hoitanut kaikki tehtävänsä erityisen huolella ja ansiokkaasti, joten esitämme häntä suurella ilolla tämän liiton varapuheenjohtajaksi”, kertoo Savo-Karjalan Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Sera Savolainen.

Tammekannin mukaan kuluva vuosisata tulee olemaan kaikin tavoin ratkaiseva. Luottamus politiikkaan ja usko vapaaseen demokratiaan tuntuu jatkuvasti heikkenevän samalla, kun pahenevat ympäristökriisit, työn ja elämäntapojemme murrokset ja teknologian nopea kehittyminen tekevät tulevaisuudestamme vaikeamman ennakoida kuin koskaan.

”Juuri meidän sukupolvemme pääsee ja joutuu kokemaan kaiken tämän, ja juuri näistä syntyvien haasteiden ratkaiseminen tulee olemaan meidän sukupolvemme tärkein tehtävä”, toteaa Tammekann. “Tämän haasteen edessä tulevaisuuden Kokoomusnuoret voi olla rohkea suunnannäyttäjä. Katse on nyt suunnattava täysin uudelle vuosikymmenelle ja lähellä siintävälle 2030-luvulle. Osallistava ja kunnianhimoinen ohjelmatyö on tässä täysin avainasemassa.”

“Meidän tulee näinä epävarmoina aikoina luoda toivoa tarjoamalla selkeä, vakuuttava visio vastauksena sosialistisille suunnitelmautopioille ja taantumukselliselle sulkeutumiselle. Meidän tulee seisoa rohkeasti vapauden, sivistyksen ja edistyksen takana. Ja meidän tulee aina muistaa puolustaa tärkeintä: yksilön tasavertaisia mahdollisuuksia ja vapautta tavoitella onneaan ja kasvaa täyteen potentiaaliinsa”, Tammekann linjaa.

Lisätietoja:

Samuel Tammekann
Varapuheenjohtajaehdokas
+358 44 5506816
samuel.tammekann@hotmail.com

Sera Savolainen
Savo-Karjalan Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja
+358 44 0993326