Hallituksen tuomittava Anna Kontulan toimet Israelissa – ”Karmea esimerkki hallituksen sisäisen yhteistyön puutteesta”

Kannanotto

Uudenmaan Kokoomusnuoret vaatii, että pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus tuomitsee vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontulan toimet Israelissa.

Kansanedustaja Anna Kontula pyrki tiistaina yhdessä kansainvälisen aktivistiryhmän kanssa järjestämään Gazan rajalla mielenilmauksen. Mielenosoitukset olivat Kontulan mukaan tapa yrittää saada muun muassa Israelin kanssa tehtävään asekauppaan muutosta.

Uudenmaan Kokoomusnuoret pitää ehdottoman tuomittavana, että vasemmistoliiton kansanedustaja harrastaa puolueensa tuella kansalaistottelemattomuutta hallituksen linjaa vastaan toimiakseen.

”Nyt on selvästi osoitettu, että jos lailliset toimet eivät toimi oman agendan ajamiseen, niin tartutaan laittomiin. Kyseessä on karmea esimerkki hallituksen sisäisen yhteistyön puutteesta”, Uudenmaan kokoomusnuorten puheenjohtaja Emma Holsti toteaa.

”Tässä on kyse suoranaisesta lakien rikkomisesta. Millaisen esimerkin vasemmistoliitto antaa esimerkiksi nuorille osoittaessaan, että lainsäätäjät voivat halutessaan rikkoa lakia?” Holsti kysyy.

Uudenmaan Kokoomusnuoret muistuttaa, että sekä EU että Yhdysvallat luokittelevat Gazan alueella valtaa pitävän Hamasin islamistiseksi terroristijärjestöksi. Gazassa toimii myös Hamasia radikaalimpi asellinen järjestö Palestiinan islamilainen jihad.

”Järjestöjen šaria-laki kuuluu maailman tiukimpiin ja sen nojalla vaaditaan esimerkiksi homoseksuaaleille kuolemantuomiota. Islamistihallinnon tukeminen on suorastaan ihmisoikeuksien halventamista”, Uudenmaan kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Georg Närjä toteaa.

”Suomen tulee jatkossakin tehdä asehankintoja suorituskyky edellä. Israel on Lähi-idän ainoa demokratia, eikä asekaupassa pitäisi olla moraalisiakaan ongelmia. Kontulan esimerkillä laiminlyödään paitsi Suomen kansallinen turvallisuus että pyritään antamaan henkistä tukea terroristeille”, Närjä katsoo.

Lisätietoja:

Holsti Emma

Holsti Emma

Liittohallituksen jäsen, häirintäyhdyshenkilö valtakunnallisilla tapahtumilla

emma.holsti@gmail.com

+358 40 410 8814