Kokoomusnuoret tyrmää työmarkkinoiden ikäsyrjinnän – “Miten pääministeri voi hyväksyä tämän?”

Kannanotto

Kokoomusnuoret tyrmää SAK:n esityksen syrjiä nuoria työnantajan irtisanoessa työntekijöitä. Helsingin Sanomien mukaan SAK:n esityksellä on pääministeripuolue Sdp:n tuki.

Helsingin Sanomat uutisoi torstaina (16.1.), että palkansaajien keskusjärjestö SAK kannattaa työmarkkinoille mallia, jossa työnantajan olisi irtisanomistilanteessa annettava potkut ensin nuorimmille työntekijöille. HS uutisoi myös, että esityksellä on Sdp:n tuki.

“Onko tämä se tapa, jolla Suomen historian nuorin pääministeri Sanna Marin haluaa kohdella ja tukea muita nuoria työelämässä? Polkea ulos työpaikoilta? Esitys on märkä rätti vasten nuorten kasvoja”, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula sanoo.

“Kyseessä ei todellakaan ole työllisyyttä edistävä toimenpide. Kyse on puhtaasti nuorten syrjinnästä”.

Kokoomusnuoret on kantanut jo pitkään huolta Suomen työmarkkinoiden jäykkyydestä. SAK:n esitys jäykistäisi entisestään työmarkkinoita, vaarantaisi tuottavuuskehityksen ja vaikuttaisi siksi lopulta negatiivisesti palkansaajien palkkakehitykseen. Uudistuksen vaikutukset kansantalouteen olisivat kohtalokkaat.

“Allekirjoittavatko hallituskumppanit keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP tämän demarien kannattaman ikäsyrjinnän? Ikäsyrjinnän, joka on kansantaloudelle ja etenkin nuorille itselleen väärin ja vahingollista.”, Pajula ihmettelee.

Kokoomusnuoret ihmettelee, että Sdp:n nuorisojärjestöt ovat olleet esityksestä hiljaa.

“Entäs te Demarinuoret? Olette aikaisemmin voimakkaasti vastustaneet ikäsyrjintää. Seisotko edelleen linjojen takana? Nyt olisi hyvä aika irtisanoutua puolueen nuoria syrjivistä tavoitteista”, sanoo Pajula.

“Vai onko kelkka kääntynyt ja arvot myyty?”, Pajula kysyy.

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347

Me uskomme, että jokainen nuori on kiinnostunut omasta tulevaisuudestaan. Olemme varmoja siitä, että myös sinulla on omia päämääriä ja sanasi sanottavana itseäsi koskeviin päätöksiin.

Liity Kokoomusnuoriin