Kokoomusnuoret vaatii Suomen jääkiekkoliittoa boikotoimaan Minskin MM-kisoja

Kannanotto

Valko-Venäjällä viime viikonloppuna järjestetyt presidentinvaalit ovat johtaneet historiallisen laajaan protestiaaltoon maan kansalaisten keskuudessa. Kansainvälinen yhteisö pitää itsevaltaisen presidentti Aljaksandr Lukašenkan kuudetta kertaa peräkkäin voittamia vaaleja selvästi epärehellisinä ja vaalitulosta väärennettynä.

Sunnuntaisten vaalien jälkeen opposition presidenttiehdokas Sviatlana Tihanouskaja on ajettu maanpakoon Liettuaan, hänen miehensä ja kampanjatyöntekijöitään on vangittu, sotilaat on lähetetty mieltään osoittavien kansalaisten kimppuun, tuhansia mielenosoittajia on vangittu ja useiden lähteiden mukaan kidutettu.

”Miten tähän kaikkeen reagoi Suomen jääkiekkoliitto, jonka pitäisi lähettää Suomen maajoukkue pelaamaan Valko-Venäjän pääkaupunkiin Minskiin alle vuoden päästä? He eivät kommentoi, vaan menevät IIHF:n selän taakse”, toteaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula.

Vuoden 2021 MM-kisat oli tarkoitus järjestää Valko-Venäjän ja Latvian yhteistyönä. Myöhään eilen illalla Latvian pääministeri kuitenkin ilmoitti, etteivät he suostu järjestämään kisoja Valko-Venäjän kanssa maan räikeiden ihmisoikeusrikkomusten takia.

Suomen jääkiekkoliitto on aikaisemmin ilmoittanut, etteivät he tee itsenäisesti linjauksia kisojen boikotoinnista, vaan peesaavat täysin kansainvälistä jääkiekkoliitto IIHF:ää. Suomen jääkiekkoliitto ei myöskään halua ottaa kantaa kisojen järjestämisen suhteen.

“Suomen maajoukkueen nimi Leijonat kuvaa maamme tapaa toimia rohkeasti itsenäisesti ja tilanteen sitä vaatiessa myös johtaa muita esimerkillä. Suomen jääkiekkoliiton toimintatapa tämän asian yhteydessä on edustanut kaikkea muuta. Aikooko Suomen jääkiekkoliitto todella piiloutua kansainvälisen jääkiekkoliiton selän taakse ja olla kantamatta minkäänlaista vastuuta? Sellainen vastuunpakoilu on lampaan, ei leijonan toimintaa”, toteaa Pajula.

Kokoomusnuoret ovat myös käynnistäneet sosiaalisessa mediassa #EiLeijoniaMinskiin -kampanjan, jonka tarkoitus on lisätä asian huomiota ja painetta Suomen jääkiekkoliiton suuntaan.

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347