Kokoomusnuoret: Perustuslakiin ankkuroitava velkajarru

Kannanotto

Suomen valtionvelka sekä velanhoitokulut ovat kasvaneet kovaa vauhtia. Valtionvelan suhde BKT:hen on ylittänyt jo 50 prosenttia velan ollessa tällä hetkellä yli 130 miljardia euroa. Vasemmistohallitus on entisestään kiihdyttänyt velkaantumista holtittomalla talouspolitiikalla ja samalla velanhoitokuluihin eli korkomenoihin on budjetoitu menevän 674 miljoonaa, eikä sekään näytä riittävän. Kokoomusnuoret vaatii, että Suomen perustuslakiin ankkuroidaan velkajarru tulevien sukupolvien turvaksi. 

“Holtiton velan ottaminen asioihin, jotka eivät millään tavalla liity nykyisten kriisien hoitoon on selkeä arvovalinta, jolla vasemmistohallitus rapauttaa hyvinvointivaltion pohjaa. Miten Suomi ja tulevat sukupolvet selviävät epävakaassa maailmantilanteessa tulevista kriiseistä, kun valtion taloutta hoidetaan holtittomasti kuin Italiassa konsanaan”, painottaa Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Maria Miala.

Suomi ja maailma on kohdannut monta kriisiä tämän hallituskauden aikana, mutta vasemmistohallituksen ottama velka ei ole liittynyt pelkästään velkojen hoitoon vaan myös pysyvien menojen rahoittamiseen velalla. Vaikka mikään valtio ei ole velaton on Suomen  muiden verrokkimaiden tavoin pyrittävä velan hillitsemiseen. 

“Pohjoismaisen hyvinvointivaltion tulevaisuus on vaarassa, mikäli talousholtittomuuteen ei puututa. Nykyinen hallitus ei kykene ottamaan holtitonta velanottoa tosissaan ja hyvinvointivaltion rapauttaminen näyttää olevan vasemmalla trendi. Myös tulevat sukupolvet haluavat elää hyvinvointivaltiossa ja sen turvaamiseksi on perustuslakiin saatava velkajarru”, Miala jatkaa.

“Myös muissa läntisissä demokratioissa kuten Sveitsissä ja Saksassa on voimassa perustuslakiin kirjattu velkajarru. Ikääntyvä väestö ja heikentyvä huoltosuhde aiheuttavat jo huolia, emmekä tarvitse siihen päälle valtavan alijäämäistä valtion budjettia”, päättää liittohallituksen jäsen Martti Paldanius.

Lisätietoja:

Miala Maria

Miala Maria

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja

maria.miala@kokoomusnuoret.fi

Paldanius Martti

Paldanius Martti

Liittohallituksen jäsen

martti.k.paldanius@gmail.com

+358 44 973 3134