Toni Pakarinen ja Aino Kovalainen kokoomusnuorten pohjoismaisen kattojärjestön johtoon

Tiedote

Pohjoismaiden konservatiivinuoret (Nordisk Ungkonservativ Union, NUU) valitsi eilen järjestetyssä vuosikokouksessaan Kokoomusnuorten Toni Pakarisen puheenjohtajakseen ja Aino Kovalaisen hallituksen jäseneksi.

NUU on Kokoomusnuorten pohjoismainen kattojärjestö, johon kuuluvat Moderata Ungdomsförbundet Ruotsista, Konservativ Ungdom Tanskasta, Unge Høyre Norjasta, Unga Moderaterna Ahvenanmaalta ja Ungir sjálfstæðismenn Islannista.

NUUn tuore puheenjohtaja Toni Pakarinen, 24, on helsinkiläinen Kokoomusnuorten ja Pohjola-Nordenin nuorisoliiton liittohallituksen jäsen, joka on kuluneella kaudella istunut myös NUU:n hallituksessa. Pakarinen on juuri valmistuva valtiotieteiden maisteri ja opiskelee myös kauppatieteitä Hankenilla. Hän työskentelee Milttonilla vaikuttajaviestinnän asiantuntijana.

”Pohjoismaisen yhteistyön merkitys korostuu näinä epävarmoina aikoina. Muuttuvassa maailmassa meidän on vahvistettava pohjoismaista yhteistyötä sen kaikilla tasoilla. Ukrainan sota on tuonut puolustuspolitiikan ryminällä pohjoismaiden politiikan päiväjärjestykseen ja haluan tuoda sen myös vahvasti osaksi Pohjoismaiden Neuvoston agendaa”, Pakarinen sanoo.

NUUn hallituksen jäsen Aino Kovalainen, 25, on turkulainen Kokoomusnuorten liittohallituksen jäsen. Hän opiskelee luokanopettajaksi Turun Yliopistossa ja työskentelee tanssivalmentajana.

“Pohjoismaat ovat jo pitkään olleet tunnettuja kunnianhimoisesta ilmastopolitiikastamme. Myös ilmasto- ja ympäristöpolitiikassa vahva pohjoismainen yhteistyö on valtaa, kun maailmalla pohditaan seuraavia siirtoja kohti puhtaampaa tulevaisuutta. Muutosta ei saavuteta yksin ja erityisesti Itämeren tilanne huolestuttaa minua. Haluan osaltani olla vaikuttamassa siihen, että Itämeren rehevöitymiseen puututtaisiin entistä aktiivisemmin pohjoismaisella johtajuudella”, Kovalainen sanoo.

Muut NUUn hallituksen jäsenet:

Carl Pfeiffer, Moderata Ungdomsförbundet

Oscar Sameland, Moderata Ungdomsförbundet

Selma Gudjonsdottir, Ungir sjálfstæðismenn

Frederik Møller, Konservativ Ungdomista.

Valintojen myötä kokoomusnuorilla jatkuu vahva edustus kaikkien kansainvälisten kattojärjestöjensä hallituksissa. Pakarisen ja Kovalaisen lisäksi kokoomusnuorten Silva Mertsola istuu Euroopan kansanpuolueen nuorisojärjestön (YEPP) hallituksessa ja kansainvälisen vaikuttamisen sihteeri Heidi Hanhela keskustaoikeistolaisen maailmanjärjestön IYDU:n hallituksessa.

Lisätietoja:

Pakarinen Toni

Pakarinen Toni

Liittohallituksen jäsen, NUU:n puheenjohtaja

toni.pakarinen@helsinki.fi

+358458730889

Kovalainen Aino

Kovalainen Aino

Liittohallituksen jäsen

aino.kovalainen@hotmail.com

+358 44 975 5261