Kokoomusnuoret tyrmää hallituksen kaavaileman “varjoviisikon”

Kannanotto

Iltalehden tänään 18.10.2022 julkaisemien tietojen mukaan hallituksen päätöksiä linjaamaan ja ristiriitoja ratkomaan aiotaan perustaa varjoviisikko. Tämä antaisi Iltalehden tietojen mukaan tilaa varsinaiselle viisikolle keskittyä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. 

Kokoomusnuoret ihmettelee, miksi hallitus on päätymässä tällaiseen ratkaisuun vaalikauden lähestyessä loppua. 

“Onko tosiaan niin, että SDP heittää kiperät sisäpoliittiset kysymykset muiden ministereiden, tässä tapauksessa Krista Kiurun niskaan, jotta Sanna Marinin sädekehä ei vaurioidu vaalien lähestyessä?” Kokoomusnuorten puheenjohtaja Ida Leino ihmettelee.

Pääministeri Marin on itse sanonut esimerkiksi suurlähettiläspäivillä 23.8.2022 toivovansa pääministerinä, että keskityttäisiin politiikan asiakysymyksiin. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että Marin haluaa vältellä niitä.

”Tässä herää kysymys siitä, että tarkoittiko instituution ravisteleminen Marinille sitä, että pääministerille ei jää mitään muuta funktiota suomalaisessa päätöksenteossa kuin ulkomaanmatkoilla edustaminen sekä toritilaisuuksissa käyminen?” Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Maria Miala toteaa.

“Meillä on käynnissä energiakriisi, valtio velkaantuu hurjaa vauhtia ja samalla kuulemme päivittäin huonoja uutisia liittyen koulutukseen ja sisäiseen turvallisuuteen. Kyllä pääministerin tulisi hoitaa myös nämä asiat vaalikauden lopussa eikä sortua kikkailuun jossa päätösten tuomaa negatiivista julkisuutta pyritään väistämään luomalla varjohallitus” jatkaa Miala

Kokoomusnuoret tyrmää ajatuksen ja muistuttaa, että ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa Suomessa johtaa tasavallan presidentti yhdessä valtioneuvoston kanssa.

Lisätietoja:

Leino Ida

Leino Ida

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2022–2023

Miala Maria

Miala Maria

Kansainvälisen vaikuttamisen sihteeri

maria.miala@kokoomusnuoret.fi