Kokoomuksen Nuorten Liitto perustaa journalistisen ajatuspajan

Tiedote

TIEDOTE 28.10.2016

Kokoomuksen Nuorten Liitto ry perustaa journalistisen ajatuspajan. Ajatuspaja Linjan tehtävänä on tarkastella ajankohtaisia yhteiskunnallisia ilmiöitä laadukkaan ja analyyttisen journalismin keinoin. Ajatuspaja on toiminnassaan journalistisesti itsenäinen ja sen julkaisut sitoutuvat Julkisen sanan neuvoston Journalistin ohjeisiin.

“Liiton tavoitteena on, että ajatuspaja pystyy tarjoamaan Suomen laadukkainta nuorille suunnattua ja yhteiskunnallisia ilmiötä tarkastelevaa mediasisältöä”, kertoo kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov.

Ajatuspaja Linjan journalistisiin julkaisuihin tulevat ensimmäisessä vaiheessa kuulumaan viikoittaiset uutisanalyysit, verkkolehteen tuotettavat reportaasit ja henkilökuvat sekä myös painettuina versioina ilmestyvät Linja-aikakauslehti ja Linja-raportti.

Sazonovin mukaan Ajatuspaja Linja pyrkii toiminnallaan edistämään faktapohjaista julkista keskustelua sekä kokoamaan tietoa ajankohtaisista yhteiskunnallisista kysymyksistä. Aiheensa ajatuspaja valitsee niiden yhteiskunnallisen merkityksen, ajankohtaisuuden ja kiinnostavuuden perusteella. Toiminnassa painotetaan erityisesti käsiteltävien asioiden merkitystä nuorten näkökulmasta.

“Analyyttinen journalismi on parhaimmillaan erinomainen tapa popularisoida laadukasta tutkimusta, linkittää sen havainnot ihmisten jokapäiväiseen elämään ja käsitellä samaa yhteiskunnallista ilmiötä useista eri näkökulmista. Mediataloissa tätä ehditään valitettavasti tekemään yhä vähemmän, joten koimme tärkeäksi olla pieneltä osaltamme tukemassa sitä niiden ulkopuolella”, Sazonov sanoo.

Ajatuspaja Linja tulee toimimaan itsenäisenä osana Kokoomuksen Nuorten Liittoa ja sen toiminnasta vastaa ajatuspajan toiminnanjohtaja, joka on tehtävässään journalistisesti itsenäinen.

Ajatuspajan Linjan toiminnanjohtajana ja vastaavana päätoimittajana on 1.10. aloittanut Juho Mäki-Lohiluoma. Ennen Linjaan siirtymistä Mäki-Lohiluoma on toiminut muun muassa Satakunnan Kansan toimittajana, Varusmies-lehden päätoimittajana ja freelance-toimittajana useille sanoma- ja aikakauslehdille.

ajatuspajalinja.fi
facebook.com/ajatuspajalinja
twitter.com/ajatuspajalinja

Lisätietoa:
Daniel Sazonov
Puheenjohtaja
Kokoomuksen Nuorten Liitto ry
daniel.sazonov@kokoomusnuoret.fi
+358 45 1296812

Juho Mäki-Lohiluoma
Toiminnanjohtaja
Ajatuspaja Linja
juho.maki-lohiluoma@ajatuspajalinja.fi
+358 41 546 0606

Lisätietoja:

Vuornos Henrik

Vuornos Henrik

henrik.vuornos@kokoomusnuoret.fi

+358 44 253 4444

Ota kantaa