Kokoomusnuoret ja Kokoomusopiskelijat: Järjestöt yhteiseen mielenilmaukseen Venäjän sotatoimia vastaan

Tiedote

TIEDOTE 6.10.2016

Julkaisuvapaa heti

Kokoomuksen Nuorten Liitto ja Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta ovat tänään kutsuneet Suomen poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt sekä rauhanjärjestöt mielenilmaukseen Venäjän Syyriassa ja Ukrainassa suorittamia sotatoimia vastaan. Tavoitteena on järjestää järjestöjen yhteinen mielenilmaus YK:n päivänä 24. lokakuuta. Sen tavoitteena on antaa selkeä viesti siitä, että suomalaiset tuomitsevat Venäjän toimet.

”Emme voi enää seurata vaieten sivusta, kun siviilejä häikäilemättömästi pommitetaan ja kansainvälistä oikeutta rikotaan räikeästi. Kansainvälinen oikeus ja yhteiset kansainväliset sopimukset eivät merkitse mitään niin kauan kun kansainvälinen yhteisö ja kansallisvaltiot hiljaa sallivat niitä vastaan rikkomisen.”, toteaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov.

”Syyrian pommitukset eivät ole ainoita sotilaallisia toimia, joilla Venäjä on rikkonut kansainvälistä oikeutta. Kaksi vuotta sitten Venäjä miehitti laittomasti Krimin niemimaan ja osallistui aktiivisesti itsenäisen Ukrainan horjuttamiseen. Edelleenkin itäisessä Ukrainassa on käynnissä sotilaallinen konflikti”, Kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Marianna Kupias jatkaa.

”YK:n päivä on kautta vuosikymmenien ollut rauhanmarssien päivä. Päivä, jolloin rauhaa kunnioittavat kansakunnat kokoontuvat yhteen puolustamaan rauhaa, ihmisoikeuksia ja demokratiaa. Kutsummekin teidät järjestämään järjestöjen yhteistä mielenilmausta Venäjän toimia vastaan Syyriassa ja Ukrainassa YK:n päivänä 24. lokakuuta”, puheenjohtajat päättävät.

Lisätiedot:

Daniel Sazonov, puheenjohtaja, Kokoomusnuoret

045-1296812, daniel.sazonov@kokoomusnuoret.fi

Marianna Kupias, puheenjohtajat, Kokoomusopiskelijat

044-2399029, marianna.kupias@kokoomusopiskelijat.fi

Ota kantaa