Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret huolissaan kansallisista taloustaidoista

Tiedote

Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten mielestä kansallisella taloustaitostrategialla Suomen olisi mahdollista järjestelmällisemmin ryhdistyä taloustaitojen kohentamisessa, tarkentaa niihin liittyviä tavoitteita sekä selkiyttää toimijoiden työnjakoa.

Suomessa ei tällä hetkellä ole tahoa, joka vastaisi talousosaamisen kansallisesta koordinoinnista, vaikka tarve sille on ilmeinen. ”Valitettavasti kaikki eivät saa opastusta taloustaitoihin kotoaan, ja henkilökohtainen taloudenhallinta voi siksi jäädä ohueksi. Myös erot talousosaamisessa saattavat olla suuria”, Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja Roosa Kesti ilmaisee huolensa.

Kokoomusnuorten piirihallituksen jäsen Pauliina Tuusa yhtyy tähän huoleen. ”Talouslukutaito ja sen kehittäminen ovat erityisen tärkeitä nyt, kun esimerkiksi maksamisen murros luo uudenlaisia haasteita ihmisten taloudenhallintaan. Sitä tarvitaan kaikissa elämänvaiheissa, ei vain nuorten keskuudessa. Erityisen tärkeitä vahvat taloustaidot ovat silloin, kun tulotaso laskee.”

Kesti kertoo, että alan toimijoiden kokoamiseksi yhteen ja ajatusten vaihtamiseksi on jo tehty paljon hyvää työtä, mutta toiminta taloustaitojen edistämiseksi on edelleen hänestä tehotonta ja sirpaleista. ”Yksittäisten ponnistelujen sijaan kansallisella koordinoinnilla pystyttäisiin tehokkaammin jakamaan tietoa taloustaidoista ja yhdistämään aiheen kanssa painivat toimijat.”

Tuusan mielestä sijoittaminen on hyvä keino oppia taloustaitojen lisäksi yhteiskunnan toimintaa ja sitä kautta ehkäistä syrjäytymistä. ”Vaikeinta on aloittaminen. Kyllähän tämän kansan rahapelilukemat ovat selkeä merkki siitä, että riskiä kuitenkin oltaisiin valmiita ottamaan. Itse häviäisin rahani mieluummin pörssiin kuin Veikkaukselle”, Tuusa sanoo.

Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret pitää tärkeänä, että taloustaidoista ja rahasta puhutaan. Kansallinen talousosaamisstrategia auttaisi hahmottamaan, mistä ongelmat ja suuret erot taloustaidoissa johtuvat.

Lisätietoja:

Kesti Roosa

Kesti Roosa

Turun Kokoomuksen Nuoret ry:n puheenjohtaja

roosa@roosakesti.fi

+358 40 969 5959