Matias Pajula valittu Kokoomusnuorten puheenjohtajaksi

Tiedote

Matias Pajula on valittu Kokoomusnuorten puheenjohtajaksi loppuvuodeksi sekä kaudeksi 2020-2021 Espoossa 22.-24.11. järjestettävässä liittokokouksessa.

Kokoomuksen Nuorten Liiton 86. liittokokous on valinnut järjestön uudeksi puheenjohtajaksi helsinkiläisen Matias Pajula (21). Pajula on järjestön kaikkien aikojen nuorin puheenjohtaja.

Pajula toimii Helsingin kaupunginvaltuuston varajäsenenä ja kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenenä sekä Varusmiesliiton puheenjohtajana. Pajula opiskelee Helsingin yliopistossa ympäristö- ja elintarviketaloutta. 

“Kokoomusnuoret on se poliittinen voima, joka päättäväisimmin puolustaa yksilönvapautta, markkinataloutta sekä liberaalia demokratiaa ja oikeusvaltioperiaatetta. Tämä erottaa meidät sekä äärinationalistisista että punavihreistä poliittisista voimista”, linjaa vastavalittu puheenjohtaja Matias Pajula.

“Kokoomusnuoret tulee kaudellani vahvistamaan asemaansa yhteiskunnallisen keskustelun agendanmäärittäjänä. Tulemme edistämään muun muassa ahkeruuteen kannustavaa verotusta ja sosiaaliturvaa, vapaampia työmarkkinoita sekä valtion pienempää roolia ihmisten arjessa”, lisää Pajula.

Normaalista poiketen puheenjohtajan kausi alkaa välittömästi liittokokouksen jälkeen maanantaina 25.11. Järjestön puheenjohtajana toiminut espoolainen Henrik Vuornos siirtyi kesäkuun alussa Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon erityisavustajaksi. Kesäkuusta alkaen vt. puheenjohtajana on toiminut kangasalalainen Reza Abdali.

Kokoomuksen Nuorten Liiton 86. liittokokous jatkuu Espoossa sunnuntaihin 24.11. saakka. Sunnuntaina liittokokous valitsee järjestölle kaksi varapuheenjohtajaa ja 10 liittohallituksen muuta jäsentä. Henkilövalintojen lisäksi liittokokouksessa käsitellään järjestön toimintasuunnitelma, talousarvio sekä järjestön poliittista linjaa ja toimintaa määrittäviä liittokokousaloitteita.

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347