Älä heitä minua sekajätteeseen -pamfletti on julkaistu!

Tiedote

Kokoomusnuorten uunituore Älä heitä minua sekajätteeseen -pamfletti ottaa kantaa jäteongelmiin ja niiden ratkaisuihin.

Älä heitä minua sekajätteeseen -pamfletti on Kokoomusnuorten ympäristö- ja yhdyskuntapoliittisen verkoston julkaisu, jossa kuusi oman alan huippuosaajaa pääsee ääneen. Pamfletin koonnut verkoston puheenjohtaja Mira Lindholm toivoo pamfletin synnyttävän keskustelua ja ennen kaikkea tekoja kansallisten ja kansainvälisten jäteongelmien suhteen.

Pamfletti pitää sisällään europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen, Molok Oy:n kiertotalousasiantuntija Jenni Rahkosen, kansanedustaja Saara-Sofia Sirenin, Gasumin yhteiskuntasuhdepäällikkö Juha Ala-Huikun, ajatuspaja Liberan sisältöjohtaja Tere Sammallahden sekä Suomen Kiertovoiman viestinnän asiantuntijan Kaisa Halmen kirjoitukset.

Kiertotalous ja jätteet vaikuttavat suuresti ilmastonmuutokseen. Vaikka Suomi onkin monessa asiassa edelläkävijä, jäteasioissa ja kierrätyksessä meillä on vielä paljon tehtävää. Molok Oy:n kiertotalousasiantuntija Jenni Rahkonen esittääkin korttelikeräystä ratkaisuna kierrätysongelmaan. Siinä keräyspiste tuodaan kävelymatkan päähän asukasta, mikä tekee lajittelusta huomattavasti helpompaa. On arvioitu, että tämänlaisen mahdollisuuden tuominen pientaloalueille helpottaisi noin miljoonaa suomalaista.

”Yhdessä tekemällä ja hyvin suunnitellulla korttelikeräyksellä saadaan kierrätys kuntoon kortteli kerrallaan!” toteaa Rahkonen.

Toinen hyvin mielenkiintoinen kirjoitus pamfletissa on Liberan sisältöjohtaja Tere Sammallahden kirjoitus ydinjätteistä, joka on Kokoomusnuorille hyvin ajankohtainen liittokokouksessa hyväksytyn samansisältöisen aloitteen myötä.

”Ydinvoima-ala on korkean koulutusasteen Suomelle valtava taloudellinen ja ympäristöpoliittinen mahdollisuus. Erityisesti ydinjätteen loppusijoituspalveluiden myyminen on matalalla roikkuva hedelmä, joka voisi siivittää Suomen uudelle taloudelliselle kultakaudelle”, toteaa Sammallahti.

Lue pamfletti tästä!

Tutustu Kokoomusnuorten muihin pamfletteihin tästä!

Lisätietoja:

Lindholm Mira

Lindholm Mira

Liittohallituksen jäsen

mira.lindholm@outlook.com

+358 44 279 5119

Me uskomme, että jokainen nuori on kiinnostunut omasta tulevaisuudestaan. Olemme varmoja siitä, että myös sinulla on omia päämääriä ja sanasi sanottavana itseäsi koskeviin päätöksiin.

Liity Kokoomusnuoriin