Pohjois-Pohjanmaan Kokoomusnuorille vaalivoitto aluevaaleissa

Tiedote

Oulun Läänin Kokoomusnuorten ehdokkaat saivat aluevaaleissa Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa yhteensä lähes 2600 ääntä.

Suomen historian ensimmäisten aluevaalit käytiin sunnuntaina 23.1. Aluevaaleissa valittiin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle 79 aluevaltuutettua, jotka tulevat päättämään hyvinvointialueen palveluiden järjestämisestä. Hyvinvointialueen vastuulle siirtyy sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut sekä pelastustoimen järjestäminen. Uudet aluevaltuustot aloittavat työnsä jo alle kuukauden kuluttua 1.3.2022.

Pohjois-Pohjanmaalla keskusta otti selkeän vaalivoiton 39,6 prosentin kannatuksella ja 33 aluevaltuustopaikallaan. Kokoomus otti toiseksi suurimman puolueen paikan 15,6 prosentin kannatuksellaan ja 12 paikalla. Aluevaltustoon valittiin Pohjois-Pohjanmaalla vain neljä alle 30- vuotiasta ehdokasta, ja yksi näistä oli kokoomusnuori ja lääketieteen kandidaatti Paavo Koho upealla 1208 äänen saaliillaan, jättäen taakseen Oulun aluepolitiikan konkareita ja kansanedustajia. Varalle ylsi Niilo Heinonen 373 äänellä. Kuntavaalien äänisaalistaan korottivat Aleksanteri Kekonen, Lotta Ellonen ja Elisabet Shnoro. Ensikertalaiset keräsivät myös hienoja äänisaaliita. Pohjois-Pohjanmaan nuorin ehdokas kokoomusnuori Akseli Köngäs sai hienon yli 200 äänen äänisaaliin. Ensikertalaiset Jasmin Urpilainen ja Sofia Syväoja ylsivät myös mahtavaan yli sadan äänen äänisaaliseen.

Oulun Läänin Kokoomusnuorten puheenjohtaja Elisabet Shnoro kommentoi tulosta seuraavasti ‘’Olen ylpeä nuorten saamista äänistä, selvästi tullaan kuulemaan tulevaisuudessa jokaisesta näistä vaikuttajasta! Uskon, että Paavo ja Niilo pitävät nuorten äänen kuuluvilla aluevaltuustossa. Myös koko kokoomusjoukko teki hyvää työtä, kysyntää on selvästi oikeistolaiselle politiikalle.’’

On kokonaiskuvan kannalta tärkeää, että nuoria ehdokkaita meni läpi aluevaltuustoon. Nuoret ehdokkaat tulevat pitämään esillä meille nuorille tärkeitä teemoja, kuten mielenterveyspalveluita, joiden tila on Oulun alueella todella heikko. Nuorten äänestysprosenttia ja osuutta ehdokkaista tulee ehdottomasti tulevaisuudessa kasvattaa, jotta nuorten ääni saadaan hyvinvointialueellamme kuuluviin ja resursseja kanavoidaan myös nuorille tärkeisiin palveluihin.

Lisätietoja:

Shnoro Elisabet

Shnoro Elisabet

Oulun Läänin Kokoomusnuorten puheenjohtaja

elisabet.shnoro@gmail.com

+358 40 411 8299

Silvén Eerik

Silvén Eerik

Oulun Läänin Kokoomusnuorten puheenjohtaja

eerikssilven@gmail.com