Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret iloitsee kokoomuksen upeaa vaalitulosta ja kiittää jokaista vaalien eteen töitä tehnyttä!

Tiedote

Eduskuntavaalit on nyt käyty ja kokoomuksen upea vaalivoitto ja 20,8 prosentin kannatus lämmittävät mieltä vielä näin useamman päivän jälkeen – kansa todella halusi muutosta, ja se nähtiin tuloksissa. Vihervasemmistolainen valtion velkakierteeseen ajaminen ei ollut kansan enemmistön tahto, vaan ääniä sateli oikeistolaiselle, valtion järkevää taloudenpitoa sekä kestävää tulevaisuutta puolustavalle kokoomukselle. Kokoomuksen kasvatettua paikkamääräänsä kymmenellä ja perussuomalaisten seitsemällä, on porvarihallituksen muodostaminen nyt todellakin mahdollista: sitä kannattaa myös valtaosa kokoomusnuorista kuin myös useat puolueen piirijohtajatkin Varsinais-Suomi mukaan lukien.

Vaalit olivat toki kokoomuksen osalta todellista iloa myös meidän vaalipiirissämme: kannatuksemme kohosi 23,0 prosenttiin ja varsinaissuomalaisten kokoomuksen kansanedustajien määrä kasvoi neljästä viiteen. Valituksi tuli myös jopa kaksi uutta kansanedustajaa, Pauli Aalto-Setälä ja Milla Lahdenperä, joita Varsinais-Suomen Kokoomusnuoret onnittelee valtavasti upeasta tuloksesta! Vaali-ilta oli muutenkin yllätyksiä täynnä, ja vasemmistoliiton ja vihreiden paikkamäärän laskua yhteensä 12 paikalla tuskin kovin moni osasi odottaa. Myös moni pitkään istunut kansanedustaja joutuu jättämään paikkansa eduskunnassa.

Valtakunnallisesti nuorten tulos oli harmillinen: vain 3,5 % eli yhteensä 7 kansanedustajaa uudessa eduskunnassa on alle 30-vuotiaita. Kokoomusnuorista valitettavasti yksikään ei tullut valituksi, vaikka moni ehdokas hienosti menestyikin. Työtä riittää nuorten vaaleissa menestymisen eteen, sillä demokratian toteutuminen tarvitsee myös nuoria, rohkeamielisiä poliitikkoja. Paras keino onkin aktivoida uusia jäseniä liittymään poliittisiin nuorisojärjestöihin ja ennen kaikkea äänestämään, ja tämän eteen tulemme jatkossa tekemään Varsinais-Suomen Kokoomusnuorissa yhä ahkerammin töitä.

Loppujen lopuksi kiitos kokoomuksen upeasta vaalituloksesta kuuluu ennen kaikkea upeille ehdokkaillemme sekä vaalien eteen töitä tehneille – jokainen jaettu flaikku ja haalarimerkki, äänestäjän kanssa käyty keskustelu, somessa jaettu tai tykätty postaus, ständillä vietetty minuutti, tuttavalle annettu äänestyssuositus ja muu vastaava teko on ollut todella tärkeä näissäkin vaaleissa, ja ansaitsee erityiskiitoksen. Suuri kiitos kuuluu myös valtavan työn tehneille nuorille ehdokkaillemme, Siiri Turuselle ja Alvar Eurolle!

Kiitos myös valtavasti kokoomusta ja erityisesti kokoomusnuoria äänestäneille – tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Lisätietoja:

Siimento Julia

Siimento Julia

Varsinais-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtaja

julia.siimento@gmail.com

+358 44 277 9183