Sakkojen muuntorangaistus palautettava

Kannanotto

Oikeusministeri Tuija Braxin (Vihr.) vuonna 2008 ajaman lakimuutoksen jälkeen poliisin kirjoittamia sakkoja ei ole voinut enää muuttaa vankeudeksi. Oulun Läänin Kokoomusnuorten mielestä uudistuksen epäonnistuminen tulisi hyväksyä ja sakkojen muuntorangaistus palauttaa välittömästi.

Oulun seudulla lakiuudistuksen seuraukset ovat olleet kiistattomat, sillä alkuvuoden on saatu lukea kerta toisensa jälkeen pienissä myymälöissä tapahtuneista rikoksista. Ilmiötä ei voida pitää ohimenevänä trendinä, sillä vuoden 2011 aikana Oulun poliisin tietoon tuli 2325 myymälävarkautta tai – näpistystä, joka on enemmän kuin koskaan aiemmin.

”Mielestäni palvelualojen työntekijöiden työolojen turvaaminen on ensiarvoisen tärkeää. Ei voida pitää mitenkään hyväksyttävänä, että henkilökunta joutuu työskentelemään jatkuvan väkivallan uhan keskellä. Jo nyt voidaan havaita työntekijöiden hakeutuvan mieluummin suuriin ostoskeskuksiin töihin, kuin pienempiin myymälöihin.” kertoo piirin varapuheenjohtaja Janne Heikkinen.

Nuorten piirihallituksen mielestä turvattomuuden ilmapiiriä ei voida hyväksyä ja tehdystä rikoksesta tulisi aina seurata rangaistus. Maksamattomien sakkojen muuntaminen vankeustuomioksi tulisi mahdollistaa ja taparikolliset saada vastuuseen teoistaan.

Lisätietoja piirin varapuheenjohtajalta Janne Heikkiseltä: 040-5554263 tai janne.heikkinen90@gmail.com tai puheenjohtaja Samu Seppäseltä 044 3555895

Ota kantaa