Kokoomusnuoret: Naiset armeijaan!

Kannanotto

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva esitti tiistaina Porin SuomiAreenalla naisten osallistumista kutsuntoihin, jotta naiset saadaan vahvemmin mukaan maanpuolustukseen esimerkiksi erilaisten kurssien kautta. Kokoomusnuoret näkee Kanervan avauksen erittäin tervetulleena, mutta vaatii vielä kunnianhimoisempia toimia asevelvollisuusjärjestelmän uudistamiseksi.

”Kokoomusnuorten mielestä Suomeen tarvitaan sukupuolineutraali asevelvollisuusjärjestelmä, jotta kyvykkäimmät ja motivoituneimmat nuoret saadaan puolustamaan isänmaata sukupuolesta riippumatta”, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov linjaa.

Sazonovin mukaan hallituksen on valmisteltava asevelvollisuusjärjestelmän uudistus siten, että asiasta voidaan päättää seuraavissa hallitusneuvotteluissa.

”Suomen nykyinen asevelvollisuusjärjestelmä on auttamatta vanhanaikainen ja suorastaan epätasa-arvoinen. Vain miehiä koskeva asevelvollisuusjärjestelmä ylläpitää vääristynyttä, jopa patriarkaalista maailmankuvaa, jossa naiset hoitavat kotityöt kun miehet ovat puolustamassa maata”, paaluttaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Daniel Sazonov.

”Sukupuolten välinen tasa-arvo on viime vuosina ottanut useita merkittäviä edistysaskelia, mutta asevelvollisuusjärjestelmä on tästä huolimatta pysynyt eräänlaisena sokeana pisteenä, josta ei osata keskustella riittävän ennakkoluulottomasti”, Sazonov jatkaa.

”Lisäksi on typerää resurssien hyödyntämättä jättämistä, että niin monien sopivien naisten panos maanpuolustukseen jätetään hyödyntämättä. Kyvykkyys maanpuolustukseen eri muodoissaan määrittyy aivan muiden tekijöiden kuin sukupuolen perusteella”, päättää Sazonov.

Lisätiedot:

Daniel Sazonov
Kokoomusnuorten puheenjohtaja
045 129 6812

Ota kantaa