Kokoomusnuoret: “Pelkäätkö reiluja vaaleja, Putin?”

Kannanotto

Kokoomusnuoret järjestää mielenilmauksen Helsingissä Presidentinlinnan läheisyydessä Esplanadinpuiston itälaidalla tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaamisen aikana keskiviikkona 21.8. kello 13-17.

Mielenilmauksella Kokoomusnuoret kritisoivat Putinin hallinnon ihmisoikeusloukkauksia, Krimin miehitystä, opposition toimintaedellytysten rajoituksia sekä vähemmistöjen oikeuksien rajoittamisia.

“Tuomitsemme jyrkästi Putinin hallinnon toimet oppositiota ja vähemmistöjä kohtaan. Vaadimme, että presidentti Niinistö ottaa Venäjän ongelmat rohkeasti puheeksi presidenttien tapaamisen yhteydessä”, jyrähtää Kokoomusnuorten virkaatekevä puheenjohtaja Reza Abdali.

Kokoomusnuoret on järjestönä sitoutunut puolustamaan liberaalia demokratiaa, joka perustuu yksilönvapauteen, markkinatalouteen, ihmisoikeuksiin, demokrattiseen päätöksentekoon ja oikeusvaltioperiaatteeseen.

“Venäjä on viimeisen vuosikymmenen valunut jyrkästi orastavasta demokratiasta kohti synkkää autoritarismia. Kovakouraiset otteet kansalaisia kohtaan herättävät huolta Venäjän arvaamattomuudesta myös naapurimaita kohtaan”, parahtaa puheenjohtaja Abdali.

——

Youth of National Coalition Party: ”Are you afraid of fair elections, President Putin?”

Youth of the National Coalition Party is organising a demostration in Esplanadi Park near the Presidential Palace during a meeting between the President of the Republic of Finland Sauli Niinistö and President of the Russian Federation Vladimir Putin. The demostration will take place the 21st of August between 1pm and 5pm.

Youth of NCP is criticising the human rights violations, illegal occupations, crackdown on the pro-democracy opposition of the Putin regime.

”We strictly condemn the actions of the Russian government and demand that President Niinistö will raise these issues during the meeting with his Russian counterpart”, says Ali-Reza Abdali, the Acting President of the Youth of National Coalition Party.

Youth of NCP is committed to defending liberal democracy, based on personal freedoms, market economy, human rights, democratic decision making and rule of law.

”During the last decade, Russia has drifted further and furher on a dark path towards authoritarianism, and away from the glimbses of democracy the country was withnessing. Attacks on the protesters, who are demanding free and fair local elections to Moscow, have proven that the Russian government is afraid of its own citizens. This creates worry also in the neighbouring countries”, Abdali says.

——

Puheenjohtajan pressikuvat löydät osoitteesta: www.kokoomusnuoret.fi/medialle

Lisätietoja:

Abdali Ali-Reza

Abdali Ali-Reza

Treasurer of the Youth of the European People’s Party (YEPP)

abdali@live.com

+358 40 964 4444