Hallituksen on lopetettava spekulaatioiden lietsominen – “Missä on sisäministeri Ohisalo?”

Kannanotto

Kokoomusnuoret vaatii sisäministeri Ohisalolta vastuunkantoa ja hallitusta lopettamaan spekulaatioiden lietsomisen. Kriisissä termit “ehkä” ja “saatetaan” eivät voi kuulua ministereiden sanavalintoihin.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni on Ylen aamussa kommentoinut spekulaatioita siitä, että suomalaisten liikkumista tultaisiin rajoittamaan lisää. Kulmunin mukaan liikkumista tullaan todennäköisesti rajoittamaan lisää, ja toimia on tulossa ehkä jo tänään tai huomenna. 

“Tällä hetkellä suomalaiset elävät epätietoisuudessa siitä, minkälaisia toimia hallitus aikoo seuraavaksi tehdä. Erityisesti yrittäjille ero voi olla konkurssin ja selviämisen välillä. Tällaisessa kriisissä ministereiden sanavalintoihin ei yksinkertaisesti voi kuulua “on mahdollista” tai “saatetaan sulkea”, kuten ministeri Kulmunilla tänä aamuna. Hallituksen pitäisi hälventää epätietoisuutta, ei lisätä spekulaatioita.” sanoo Kokoomusnuorten puheenjohtaja Matias Pajula.

Tähän mennessä liikkumisen rajoittamista ja koko esimerkiksi Uudenmaan sulkemista ovat kommentoineet pääministeri Marin ja valtionvarainministeri Kulmuni. Mahdolliset liikkumisen rajoitukset ovat kuitenkin sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) vastuulla. Tästä huolimatta sisäministeri ei ole vielä tähän mennessä kommentoinut aihetta mitenkään ja oli sunnuntaina toimittajien tavoittamattomissa. 

“Missä on sisäministeri Ohisalo? Hallitus on mahdollisesti aivan näinä päivinä tekemässä merkittäviä ihmisten liikkumista rajoittavia päätöksiä, mutta näistä päätöksistä vastaavaa sisäministeri Ohisaloa ei näy eikä kuulu. Nyt on vastuunkannon aika!” päättää puheenjohtaja Pajula.

Lisätietoja:

Pajula Matias

Pajula Matias

Kokoomusnuorten puheenjohtaja 2019–2021

matias.pajula@kokoomusnuoret.fi

+358 50 575 3347

Me uskomme, että jokainen nuori on kiinnostunut omasta tulevaisuudestaan. Olemme varmoja siitä, että myös sinulla on omia päämääriä ja sanasi sanottavana itseäsi koskeviin päätöksiin.

Liity Kokoomusnuoriin