Pohjanmaan Kokoomusnuoret: Lakkoilulle rajaa

Kannanotto

Työntekijäjärjestö SAK on aloittamassa kahden viikon mittaiset lakot, joiden tarkoituksena on saada hallitus vetäytymään suunnitelluista työmarkkinauudistuksista.

Pohjanmaan Kokoomusnuoret kokevat SAK:n toimet kohtuuttomiksi ja epädemokraattisiksi. Lakot pysäyttäisivät Suomen viennin kokonaan vaikeuttaen taloustilannetta entisestään.

”Ay-liikkeen lakkoflirttailu on luokatonta. Kyse on kaikessa yksinkertaisuudessaan siitä, että muissa verrokkimaissa tehdyt uudistukset saataisiin nyt osaksi kotimaista lainsäädäntöä. Ei ole oikein, että yhteiskunnan seisauttavista lakoista kärsivät ne ihmiset, joilla ei ole niihin mitään osuutta”, linjaa Pohjanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Frans Koivula.

Tällä hetkellä Suomen lainsäädäntö sallii poliittiset lakot täysin, toisin kuin verrokkimaissa. Poliittista lakko-oikeutta on rajoitettu muissa Pohjoismaissa. Saksassa ja Iso-Britanniassa ne on kielletty kokonaan.

 ”Lakkoilu heikentää suomalaisten yritysten mainetta, minkä takia moni ulkomaalainen asiakas siirtää tilaukset ruotsalaisille, saksalaisille ja puolalaisille kilpailijoille. Tämä heikentää suomalaisen duunarin palkkakehitystä ja työllistymistä tulevaisuudessa”, toteaa Jaakko Koskela, Pohjanmaan Kokoomusnuorten taloudenhoitaja.

Hallituksen työmarkkinauudistusten tavoitteena on saada Suomen talous Pohjoismaiselle tasolle. Tarvittavia uudistuksia ei ole tehty ja Suomen kankeat työmarkkinasäännökset heikentävät suomalaisten yrittäjien kilpailukykyä.

”Perustuslain 3. pykälän mukaan lainsäädäntövaltaa käyttää eduskunta. Hakaniemen ay-mafia unohtaa tämän jatkuvasti. Toivon, että Orpon hallitus ei anna piiruakaan periksi Hakaniemen ay-mafialle”, ärähtää hallituksen jäsen Aatu Puisto.

Lakoista tulevat kärsimään myös sivulliset yrittäjät ja veronmaksajat, joilla ei ole osaa eikä arpaa hallituksen harjoittamassa politiikassa.

“Suomen talouden kehitys on jäänyt toistuvasti jälkeen verrokkimaista ja uudistuksia on saatava läpi, jotta kilpailukyky voidaan säilyttää tulevaisuudessakin. Suomi on vientipainotteinen maa ja SAK:n vastuuttomuus aiheuttaa suuria ongelmia jo valmiiksi vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Lakoilla pyritään estämään kansan valitsemaa eduskuntaa tekemästä uudistuksia. Poliittiset lakot eivät kuulu demokratiaan. Hallituksen ei kannata antaa periksi politiikassaan. Lainsäädäntövalta on säilytettävä jatkossakin eduskunnalla”, toteaa hallituksen jäsen Joona Lehtimäki.

Poliittisiin lakkoihin on puututtava. Mielipidettä pitää saada jatkossakin ilmaista, mutta lainsäädäntövallan pitää kuulua vain ja ainoastaan eduskunnalle eikä työmarkkinajärjestöille.

Lisätietoja:

Koivula Frans

Koivula Frans

Pohjanmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja

franskoivula@gmail.com

+358 45 310 8731