Kokoomusnuoret vahvasti läsnä republikaanien puoluekokouksessa Tampassa

Tiedote

Kokoomuksen Nuorten Liiton ylin johto osallistuu tällä viikolla laajalla delegaatiolla kokoomuksen yhdysvaltalaisen veljespuolueen republikaanien neljän vuoden välein järjestettävään puoluekokoukseen. Floridan Tampassa järjestettävän kokouksen keskeisin anti liittyy vahvasti puolueen ehdokkaaksi valittavan Mitt Romneyn kampanjaan presidentti Barack Obaman haastamiseksi.

Kokoomusnuorten facebook-sivulta www.facebook.com/kokoomusnuoret voi seurata kokouksen kulkua koko viikon ajan.

 

 

53 kommenttia artikkeliin “Kokoomusnuoret vahvasti läsnä republikaanien puoluekokouksessa Tampassa
 1. Emilia sanoo:

  Te ootte ihan pimeitä.

 2. Maiju sanoo:

  Kiva että joillakin on rahaa rellestää. Veronmaksajat tänkin maksaa, että sinne mennään ottamaan oppia republikaaneista, jotka on hienosti saaneet ajetua kaikkien rikkaiden verot alas. Seuraavaksi suomalainen veljenpuolua kokeilee varmaan samaa täällä.

  1. nonaID sanoo:

   Mitähän mieltä GOP:n jäsenet ovat tosiaan siitä, että nämä ”pisneshenkilöt” turahtavat paikalle ”oppimaan” vero- ja/tai julkisinvaroin kustanetuilla keinnoilla? Vai olenko kenties väärässä ja kaikki osallistujat maksavat matkan omista, yrittäjähenkisesti tienatuista rahoistaan?

 3. Naapurista sanoo:

  Erinomaista, kertokaahan tunnelmia! Harvemmin sitä ensikäden tietoja suoraan paikalta saa.

 4. Huhhuh sanoo:

  Vai että republikaanit on kokoomuksen veljespuolue? Hienoa kun sanoitte tämän ääneen. Suositeltavaa luettavaa kokoomuksen äänestäjille: Michael Mooren Tyhmät valkoiset miehet.

 5. Kokoomuslainen sanoo:

  Ette voi olla tosissanne? Tämä olisi loistava aprillipila, mutta ajoitus pahasti pielessä?

  Jos kannatatte republikaaneja, niin olisi ehkä suosiolla syytä siirtyä vaikka Persujen taustajoukkoihin, sillä hekin ovat lähempänä tuota tuomionpäivän puoluetta kuin Kokoomus.

  Hävettää oikeasti kannattaa tätä puoluetta, kun sen nuoristojärjestö on täynnä imbesillejä sekopäitä.

  1. Saul Schubak sanoo:

   Olisi varmaan syytä tutustua Republikaanipuolueeseen muualtakin kuin vasemmistomedian kautta. Ei ne Repparit ole mikään saatanan ilmentymä. He ovat vapaampaa yhteiskuntaa ajava oikeistopuolue. Se ei poissulje sitä että, kuten kaikilla puolueilla, heillä on ajatuksia joista emme ole samaa mieltä

   1. huvttunut sanoo:

    ”He ovat vapaampaa yhteiskuntaa ajava oikeistopuolue.”

    Millä tavoin useiden keskeisten yksilönvapauksien vastustaminen tekee yhteiskunnasta vapaamman? Republikaanit eivät ole myöskään talouselämää koskevissa keskeisissä seikoissa demokraatteja parempia: elinkeinon vapauden rajoitukset ovat heilläkin ”in”.

 6. PKD sanoo:

  Olen joskus kuvitellut että kokoomusta voisi äänestää mutta kokoomus tekee sen jokseenkin täysin mahdottomaksi… Amerikassa on yksi puolue, jossa on kaksi siipeä ja nyt te seuraatte tyhmempää niistä.

 7. Armu sanoo:

  Tarkoittaako tämä sitä, että Kokoomusnuoret ovat vakaasti Mitt Romneyn takana?

 8. Espoo sanoo:

  Viimeinen niitti tämän nuoriso-osaston uskottavuudelle, eiköhän kuitenkin voida todeta, että jenkkien demokraatitkin on puolueena jo oikeistolaisempi kuin kokoomus.

  1. Saul Schubak sanoo:

   Toivottavasti ei. Obama hakee jatkokautta lupaamalla rangaistusveroja rikkaille, syyllistämällä yrittäjiä ja sosialisoimalla tiukemmin terveydenhuoltoa. Kokoomus ei onneksi aja mitään tällaiseen verrattavaa tällä hetkellä Suomessa

 9. Veli sanoo:

  Ei Kokoomusnuorilla ole mitään veljespuoluetta. Yllättävän montaan ei Yhdysvaltalaisten urpoilut kiinnosta ja suurempi osa toivoo Obaman jatkavan. Kokoomusnuorten johto on pahasti erkaantunut äänestäjäkunnasta ja toivoo kaikkien muuttavan asuntovaunuun maksamaan minimipalkoistaan sairaskuluvakuutusta jotta voisivat yhä useammin käydä ottamassa oppia patavanhoillisilta teekutsuilta siitä, miten raiskatessa ei tulla raskaaksi. Lisäksi voidaan hoitaa lestadiolaisten ja amishien välisiä kulttuurisuhteita.

 10. Hitler sanoo:

  Tosissanneko väitätte, että jaatte arvopohjanne GOP:n kanssa?

 11. Jyrki sanoo:

  Naurattaa. Toivotan delegaatiolle oikein antoisaa matkaa!

 12. Mirja sanoo:

  Neuvotteko sitten seuraavaksi Romneyn esimerkin mukaisesti loppujakin suomalaisia yrityksiä hyödyntämään bisneksissään veroparatiiseja – teidän suosiman kilpailutuksen myötä sinne virtaavat jo terveydenhuoltoon laitetut verorahat.

 13. Petri Sainio sanoo:

  Vai että ”veljespuolue”… Peruskokoomuslainen on nykyään ateisti ja perusrepublikaani hörhökristitty, ja tämä epäloogisuus on vain alkusoittoa – vai onko Kokoomuksella joku salainen asiakirja linjan radikaalista muuttamisesta kristillisen oikeiston suuntaan?

  Mihin Kokoomus sijoittaisi Demokraatit suomalaisella puoluekartalla?

 14. timo sanoo:

  siis, nyt tais tulla paha moka, ihan oikeasti alkoi epäilyttämään toi teidän juttu, siis republikaanien puoluekokoukseen, ei helvetti. olisitte menneet sinne kaikessa hiljaisuudessa, mutta nyt ton typeryyden tietää jo koko kansa. jenkkien republikaaneilla ei ole mitään tekemistä aatteenne eikä kokoomuksen kanssa missään muodossa-lapsellista pelleilyä. ,menetitte äänen ainkin minulta, näkemiin.

 15. Pjotr sanoo:

  Todella turhaa touhua. Tällaista varten saatte kyllä kerätä omat rahanne.

 16. i just lurk here sanoo:

  ai kun kiva, te varmaan alatte tuomaan suomeenkin abortti- ja ehkäisykieltoja, amerikan malliin. ja raiskaushan ei ole mikään syy tehdä aborttia. urpot.

 17. Inkeri sanoo:

  Onko asia todellakin niin että kokoomusnuoret jakavat Mitt Romneyn arvomaailma? Ihan käsittämätöntä!

 18. Mikko sanoo:

  Kykypuolueen aivopesty nuorisosiipi lähtee ihannoimaansa ihmemaahan. Kapitalismi ja riisto on pop!

 19. Lene sanoo:

  Huh. Tietääkö Katainen+Stubb+Co tästä pelleilystä?

 20. Aapo Pasanen sanoo:

  Jotenkin tää kuulostaa uutiselta, jolla ei kauheasti ole syytä leveillä.

 21. Voi luoja sanoo:

  Vahva rimanalitus. Teidän takia pitää kohta alkaa miettimään puolueen vaihtoa…

 22. Peter sanoo:

  Katsokaa siellä todella tarkkaan sitä rikkaita ja fundamentalisteja palvelevaa valehtelijalaumaa ja miettikää haluatteko että kokoomusnuoria yhdistetään siihen porukkaan.

 23. Harri sanoo:

  Tuo on noloa.

 24. Jake sanoo:

  Oliko Floridassa upeita tipuja aurinkoisilla rannoilla? Maistuiko viina hyvältä?

 25. opiskelija sanoo:

  hävettää olla kokoomuslainen kun lukee näistä broilereista.. onko häkkäsen pyrkyrikaarti koskaan ajatellut sellasta asiaa kuin julkisuuskuva?

 26. opiskelija sanoo:

  hienosti sensuroitte kritiikin. KNL:lle tämä on tietysti hyvin tyypillistä

 27. Tpi sanoo:

  Oletteko tosissanne? Demokraattien ohjelma on varmasti sata kertaa löhempänä kokoomusta. Rebublikaanithan ovat lähinnä sekopää fundamentalisteja. Vai että Texasin rebublikaalisen puolueen puolueohjelman mukaan täälläkin vai?:

  ”We oppose the teaching of Higher Order Thinking Skills (HOTS) (values clarification), critical thinking skills and similar programs that are simply a relabeling of Outcome-Based Education (OBE) (mastery learning) which focus on behavior modification and have the purpose of challenging the student’s fixed beliefs and undermining parental authority.”

 28. Timothy sanoo:

  Sosiaalinen omatunto hukassa? Hävetkää, en haluaisi olla samassa puolueessa kanssanne!

 29. Jani Hukkanen sanoo:

  EIköhän liberaali demokraatit ole kuitenkin lähempänä Suomen Kokoomusta, kuin vanhoilliset rebublikaanit?

 30. Jorma sanoo:

  USA’ssa Kokoomus olisi sosialistinen puolue. Miten seuraavat republicaanien saavutukset ja tavoitteet istuvat Kokoomusnuorille?
  -Ei julkista terveydenhoitoa, potilaan pitaa pystya maksamaan tai olla vakuutus. USA’ssa 45 miljoonaa ihmista ilman vakuutusta.
  -Julkinen koulutus on lakkautettava
  -Kunnallinen paivahoito olisi republikaaneille hirvittavaa Euroopplaista sosialismia
  -Ei aborttia
  -Kasiaseiden kantamisoikeus on palautettava

 31. Että mitä? sanoo:

  Harkitsin hetken jo äänestäväni kokoomusta tulevissa vaaleissa, mutta nyt kyllä pomppasi. Tällainen avoin tuen osoitus moraalisesti läpimädälle republikaanipuolueelle on kyllä melkoinen pohjanoteeraus.

 32. B sanoo:

  Ihanko oikeasti tuette tällaista meininkiä? http://www.huffingtonpost.com/2012/08/28/platform-abortion_n_1837571.html?utm_hp_ref=mostpopular

  Ehkä kannattaisi vielä hiukan harkita….

 33. Riitta Floridasta sanoo:

  Olen katsonut republikaanien puoluekokouksen puheita televisiosta. Siellä puhutaan täysiä valheita USA:n tilanteesta. Minä en ymmärrä, miksi Kokoomusnuoret kehtaavat edes mainita, että ovat mukana ko. kokouksessa. Olen äänestänyt usein Kokoomusta Suomen vaaleissa, mutta tästä lähtien ääneni menee muille puolueille.

 34. Veli sanoo:

  Siis, mitä helv…tiä? Osallistuisitte oman maan asioihin,..Ei Kokoomukselle! Kenen rahoilla tämäkin ”lysti” rahoitetaan …?

 35. Kokkari sanoo:

  Vähän sordiinoa päälle niitten lausuntojen kanssa. Ja aikuistukaa!

 36. Niklas Hörlung sanoo:

  On loogista että kokoomusnuoret ottavat oppia Yhdysvalloista, onhan vastuullisella markkinataloudella vielä paljon kirittävää sen suhteen, että saavutetaan sama velkaisuusaste kuin Yhdysvalloilla

 37. Keikkuva sanoo:

  Kiitos tästä, olin kallellaan Kokoomuksen ja Vihreiden välissä. Nyt tiedän ääneni kuuluvan vihreille.

 38. Hölmöläisten hommaa sanoo:

  Onko Kokoomusnuorilla tietoa, että Demokraatit ovat lähempänä Kokoomuksen arvoja kuin Republikaanit?

  Amerikassa on vallassa 2 oikeistopuoluetta (historiallisista syistä), joista Republikaanien tukeminen on kuin tukisi Kiinan kommunistipuoluetta.

  Republikaaneille ei löydy Suomesta mitään vastinetta, yksinkertaistettuna se on rikkaiden puolue jenkeissä, joka tukee vain hyvintoimeentulevia ja muilla ei ole mitään merkitystä (jyrkkä ei kaikelle valtion harjoittamalle tukemiselle; ei työttömyystukia, ei sosiaalitukia, pois julkinen terveydenhoito jne). Republikaanien ajatusmaailmassa kukaan ei maksaisi veroja ja sairaat saavat kuolla kadulle, jos rahaa ei löydy (ja tämä on aika lähellä totuutta Amerikassa nykyään).

 39. Pekka sanoo:

  Kiitos kaikille kommentoijille päivän nauruista.

  Yhdestä ulkomaanvierailusta ihmisillä täysi paniikki päällä 😀

  1. maumau sanoo:

   Kyllä vierailuilla on aina symboliarvoa. Kokoomusnuorilla ei vielä täysimääräisesti, mutta kohta nekin lakkaa olemasta nuoria.

   Onhan tässä tietenkin aika revitteleviä kärjistyksiä.

 40. Aksu sanoo:

  Kuulun itse Kokoomuksen kannattajiin, mutta tää juttu pisti kyllä kyseenalaistamaan koko porukkaa. Se että Kokoomuksen, joka todellakin on yleensä lähempänä Demokraatteja, nuorisojärjestö kannattaa taloudenhoidossa vastuuttomia, ultrakonservatiivejä on kyllä tosi huolestuttavaa.

 41. Justiinsa sanoo:

  Pitääkin vakavasti miettiä Kokoomusnuorista eroamista, jos kerran johto oikeasti tukee Romneyta ja hänen puoluettaan. En pysty sanoin kuvaamaan, miten pettynyt jäsenenä olen. En vaan voi käsittää. Tällä hetkellä melkeinpä hävettää.

 42. Walde sanoo:

  Ajattelin äänestää kokoomusta, mutta ilmeisesti olen ymmärtänyt kokoomuksen arvot väärin… Että oikein republikaanien sisarpuolue. Ihme ettei persujen, kummatkin ovat niin pahasti keski-ajalla, onko siis kokoomuskin?

 43. Juho sanoo:

  Itseä meinasi vahvasti alkaa hävettää kun KNL:n pj naama komeili hesarissa. Siis ymmärrettäväähän on se että kannatetaan sitä liberalisteintä puoluetta kun kerran oikeston kannattajia ollaan, mutta ei voi voi kuitenkaan normaalin suomalaisen ymmärrykseen mahtua se miten näinkin suorasti koko nuorisoliitto maalataan rebublikaanien puolelle.

  Rebublikaanit ovat (kuten joku jo mainitsi) lähempänä persujen populistista äänten kalastelua kuin nyky-kokoomuksen linjaa. Vaikeisiin kysymyksiin helppoja vastauksia, eikö vain ?

  Olen itse kokoomuksen kannattaja, jatkossakin luultavasti. Nuortenliitosta eroamista tosin harkitsen vahvasti, kun tuntuu että todellisuudentaju on katomassa liiton johdolta kokonaan. Vaikka yksilön oikeuksia ajetaan niin missä on edes se teidän pieni halu olla inhimillinen. Jotenkin aina tuntuu että KNL:n johtoportaalta puuttuu se todellisuuden taju muihin ihmisiin. Jos rakkautta muille ihmisille riittää, näyttäkää se. Lisääntyvillä yksityistämisillä ja yksilön niskaan jätettävillä paineilla se ei tapahdu.

  1. huvttunut sanoo:

   ”Olen itse kokoomuksen kannattaja, jatkossakin luultavasti. Nuortenliitosta eroamista tosin harkitsen vahvasti, kun tuntuu että todellisuudentaju on katomassa liiton johdolta kokonaan.”

   Vaikka kirjoittaja sortui lopussa turhaan affektiin, on tässä pätkässä kuitenkin tiivistettynä Kokoomusnuorten ongelmat. Esim. Schubak totesi toisaalla kokoomusten perusarvojen (nimenomaan mahdollisuuksien tasa-arvon ajamisen) olevan sosialismia. Jos yleissivistyksen ohella lojaalisuus omaa, varsin menestyksekästä puoluejohtoa on noin olematon, miten kauan Kokoomuksen kannattaa katsella kyitä povellaan?

 44. hojohojo sanoo:

  Kommenttien perusteella suomalaisilla tuntuu olevan perin erikoinen suhtautuminen kansainväliseen yhteistyöhön. Mistä tuollainen pyhä viha oikein kumpuaa?

  Kertokaahan vielä realistinen mielipide itse Romneystä. Mielestäni hän on vain vähän umpipaskaa Obamaa parempi vaihtoehto, mutta mikä fiilinki teille jäi?

 45. huvttunut sanoo:

  ”Kertokaahan vielä realistinen mielipide itse Romneystä.”

  Oma mielipiteeni: Romney on pätevä liikemies, joka teki virheen kosiskellessaan republikaanien ihmisvihamielistä siipeä (vrt. aborttikannanotot, joiden keinotekoisuus paistoi mm. Huckabeen ja McCainin sekä toki äänestäjäkunnankin silmään). Olisi vain alusta loppuun mennyt eteenpäin omilla meriiteillään. Uskonnollinen oikeisto ja muut liberaalin valtion vastustajat ovat toki valitettavan vaikutusvaltaisia rebujen joukossa.

  Valitettavasti valtiolaivan johdossa Romney tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä toimimaan kuten republikaanipressat yleensä: toteuttamaan lisää tulonsiirtoja suurelta keskiluokalta rikkaille sekä kasvattamaan valtiovelkaa (edellisen rahoittaminen velanotolla) kuten Obama. Ulkomaansuhteidenkaan kanssa en olisi luottavainen, sillä Romneyn Venäjä-möläytykset ja totaalinen kokemattomuus ylipäätään eivät lupaa hyvää.

 46. nsaspy sanoo:

  minä en halua assosioitua kokoomus nuoriin millään tavalla. tuntuu kuin kokoomus nuoret olis jossain ihan eri planeetalla kuin kokoomus. mistä minä olen erityisesti pettynyt kokoomusnuoriin on että suomessa pahin rahasampo on eläkejärjestelmä ja kokoomusnuoret ei ole ehdottanut kunnollisia ja pitkäaikaisia ratkaisuja eläkejärjestelmään.

 47. Tanja sanoo:

  Hävetkää. Täähän on ihan sekopäsistä touhua.

Ota kantaa