#Häirinnästävapaa Suomi

Tiedote Uutinen

Oikeusministeri ja Kokoomusnuorten entinen puheenjohtaja Antti Häkkänen haastoi kaikki tekemään Suomesta häirinnästä vapaata. Otamme haasteen vastaan ja iloksemme voimme kertoa, että liitossamme on viime vuosina otettu isoja harppauksia kohti häirintävapaata Kokoomuksen Nuorten Liittoa.

Kokoomusnuorissa on nollatoleranssi kaikella häirinnälle. Jokaisen fyysinen koskemattomuus on loukkaamaton ja kenenkään ei tulisi kokea seksuaalista häirintää missään muodossa, oli hän sitten työpaikalla, opiskelemassa tai harrastustoiminnassa. On aika rikkoa hiljaisuus ja puhua seksuaalisesta häirinnästä avoimesti ja puuttua siihen heti sen ilmetessä.

Kokoomusnuorissa olemme ottaneet askeleita kohti yhdenvertaisempaa ja häirintävapaata liittoa jo viime vuosien aikana. Tämän olemme saavuttaneet mm. luomalla liitolle yhdenvertaisuussuunnitelman, jossa on määritelty mitä yhdenvertaisuus tarkoittaa, miten voimme ennaltaehkäistä häirintää ja syrjintää sekä miten toimimme, jos häirintätilanne on päässyt tapahtumaan.

Olemme ottaneet myös käyttöömme häirintäyhdyshenkilöt jokaisella tapahtumalla. Häirintäyhdyshenkilöihin voi olla matalalla kynnyksellä luottamuksellisesti yhteydessä kun kokee häirintää tai näkee, että sellaista tapahtuu. Häirintäyhdyshenkilöt lähtevät selvittämään mistä on kyse ja miten tilanne ratkaistaan: arvioimme tarvittavat toimenpiteet ja huolehdimme jatkotoimista asianomaisten suhteen. Ensi vuonna tulemme tuomaan häirintäyhdyshenkilötoiminnan myös piiritasolle, jotta voimme varmistaa, että myös piirijärjestöjen tapahtumilla ei tapahdu häirintää.

“Kenenkään ei tule joutua kokemaan häirintää sukupuoleen tai ikään katsomatta missään muodossa tapahtumillamme tai muussa toiminnassa. Tuomitsemme kaiken häirinnän jyrkästi”, toteaa varapuheenjohtaja Iida Aarnio.

Häirintäyhdyshenkilöiden lisäksi koulutamme toimihenkilöitämme sekä jäsenistöämme aktiivisesti yhdenvertaisuusasioista ja keskustelemme avoimesti siitä, miten voimme puuttua näihin tilanteisiin. Lisäksi teetämme vuosittain yhdenvertaisuuskyselyn, jossa selvitämme jäsenistömme ajatuksia yhdenvertaisuudesta sekä siitä, ovatko he kokeneet syrjintää tai häirintää. Tulosten perusteella voimme puuttua häirintään entistä paremmin sekä purkaa niitä rakenteita jotka voivat johtaa häirintätilanteisiin.

Kukaan ei saa jäädä häirinnän kanssa yksin ja jokainen häirintätapaus on liikaa.

Haastamme mukaan kaikki muutkin poliittiset nuorisojärjestöt tekemään Suomesta häirintävapaata.

Lisätiedot:
Iida Aarnio
Varapuheenjohtaja
050 517 0187

Ota kantaa