Kokoomusnuoret jakaa 500 nuuskapurkkia Säätytalolla – tarkoituksena laillistaa nuuskan ostaminen Suomessa

Tiedote

Kokoomusnuoret on kannattanut nuuskan myynnin laillistamista Suomessa jo pitkään. Viime vuoden puoluekokouksessa Kalajoella Kokoomusnuorten aloite ”Yksittäispakattuihin käyttöpusseihin pakatun purutupakan myynti sallittava Suomessa” meni läpi myös emopuolueen viralliseksi kannaksi.

Nuorisojärjestö katsoo, että nykyinen nuuskan myyntikielto ei ole tehokas tapa suojella nuoria terveydellisiltä riskeiltä ja ongelmilta. Kokoomusnuoret korostaa laillistamisen tarvetta, jotta voitaisiin luoda turvallisempi ja valvotumpi ympäristö nuuskan käytön ympärille sekä tarjota nuorille tietoa ja tukea terveyden edistämiseksi.

”Suomessa on asetettu tavoitteeksi olla savuton vuoteen 2030 mennessä. Tämä ei tule toteutumaan ilman, että päästämme markkinoille korvaavia tuotteita, kuten nuuskan ja nikotiinipussit”, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Ida Leino toteaa.

Nuuskan myyntikielto on ollut voimassa Suomessa useiden vuosien ajan, ja sen tarkoituksena on ollut vähentää nuuskan käytön haittoja erityisesti nuorten keskuudessa. Kuitenkin Kokoomusnuoret katsoo, että tämä lähestymistapa ei ole saavuttanut toivottuja tuloksia, ja se on pikemminkin johtanut haitallisiin seurauksiin, kuten laittomaan kauppaan ja terveydelle vaarallisiin tuotteisiin.

”Nuuskan nykyinen kieltolaki luo Suomeen harmaan talouden markkinat, joissa nuuska on iso bisnes. Arviolta Suomi menettää jopa 70 miljoonaa veroeuroa vuodessa”, Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Maria Miala sanoo.

Lisätietoja:

Leino Ida

Leino Ida

Kokoomusnuorten puheenjohtaja

ida.leino@kokoomusnuoret.fi

+358 50 323 5693

Poliittisen valmistelun, viestinnän ja vaikuttamisen johtaminen, edustaminen

Miala Maria

Miala Maria

Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja

maria.miala@kokoomusnuoret.fi