Yhteiskunta ei ole äitisi: Verontasauksista luovuttava

Kannanotto

Uudenmaan ja Helsingin Kokoomusnuoret eivät voi hyväksyä valtionosuusjärjestelmään kuuluvaa kuntien välistä verontulotasausta. Pääkaupunkiseudun neljä suurta maksavat tällä hetkellä yhteensä n. 539 miljoonaa euroa vuodessa verotulojaan muille kunnille.

”On se aika hullua, että pääkaupunkiseudun kunnat joutuvat karsimaan palveluitaan taantuman kourissa samaan aikaan maksaen vielä osan verotuloistaan maakuntiin”, linjaa Uudenmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Tomi Sandström. ”Suomalaisten tulee jatkossakin saada vapaasti päättää missä he haluavat asua, mutta on kohtuutonta vaatia muita maksumiehiksi.” jatkaa Sandström.

Käytännössä maksajilla ei ole valtaa vaikuttaa siihen maksetaanko tasauksia vai ei, sillä eduskunnassa asiasta päätettäessä nettosaajina olevista kunnista tulee enemmän kansanedustajia kun maksavista kunnista. Erilaiset alueellistamistuet tulisi tiputtaa minimiin ja kannustaa kuntia omavaraisuuteen. Tämä olisi oikeudenmukainen, ekologinen ja taloudellisesti tehokas ratkaisu. Tällöin myös kuntalaiset hyötyisivät paremmasta palvelutasosta veroihin nähden.

Helsingissä saatiin pitkien ja vaikeiden neuvottelujen jälkeen aikaiseksi n. 50 miljoonan euron säästöt. Tämä on kymmenesosa pääkaupunkiseudun verotasauksista. ”Enhän minäkään voi vaatia keuruulaisia maksamaan helsinkiläisten kalliita asumiskustannuksia” toteaa Helsingin Kokoomusnuorten puheenjohtaja Anita Kuitunen.

Helsingin ja Uudenmaan Kokoomusnuoret vaativat tällaisen tuhlailevan ja epäoikeudenmukaisen politiikan lopettamista ja säästyneiden veroeurojen kohdentamista pääkaupunkiseudun kuntien palveluihin.

Lisätietoja:

Tomi Sandström
Uudenmaan Kokoomusnuoret ry:n Pj
0503631937
tomi@tomisandstrom.fi

Anita Kuitunen
Helsingin Kokoomusnuoret ry:n Pj
0407445907
anita@charmi.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.