YLE:n rahoitusta on karsittava rankalla kädellä

Kannanotto

Uudenmaan Kokoomusnuoret tahtoo herättää keskustelua Ylen tulevaisuudesta ja sen olemassaolon oikeuttavista ydintehtävistä.

Mielestämme Yleisradion rooli suomalaisessa mediatuotannossa on päässyt pahasti hukkumaan ja yhtiöstä on tullut valtava kaiken-palvelun-mediatavaratalo, joka ei toiminnassaan kykene keskittymään olennaiseen.

Ylen tulevaisuutta pohtinut työryhmä ei kyennyt millään tavalla puuttumaan tähän olennaiseen epäkohtaan. Sen ehdotus rahoittaa yhtiön toiminta jatkossakin nykyisenlaajuisena ja vieläpä suoraan veronmaksajien taskusta on yksinkertaisesti mielikuvitukseton ja typerä.

”Yleisradion olennaisin tehtävä on omalla tuotannollaan ainoastaan täydentää kaupallisten kanavien tarjontaa – ei kilpailla niiden kanssa esimerkiksi ulkomaisten laatusarjojen tai kansainvälisten urheilukilpailujen esitysoikeuksista.”, Uudenmaan Kokoomusnuorten puheenjohtaja Tomi Sandström toteaa.

Uudenmaan Kokoomusnuorten mielestä Yle on ohjattava takaisin ydintehtäviensä pariin supistamalla merkittävästi yhtiön rahoitusta. Esitämmekin tv-lupamaksun huomattavaa kohtuullistamista ja koko mediamaksuidean kuoppaamista. Mielestämme sopiva hinta tehokkaan ja ydintehtäviinsä keskittyvän Ylen palveluista olisi noin 50 euron suuruinen maksu vuodessa.

Uudenmaan Kokoomusnuoret ry

Lisätiedot puheenjohtaja Tomi Sandströmiltä tomi@tomisandstrom.fi , puh. 0503631937

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.