Kokoomusnuoret ja demarinuoret: Luvat myönnettävä kaikille kolmelle ydinvoimahankkeelle

Kannanotto

Kokoomusnuorten ja Demarinuorten liittohallitukset kannattavat lupien myöntämistä kaikille sellaisille ydinvoimalahankkeille, jotka täyttävät kaikki vaaditut kriteerit, eli tässä tapauksessa kaikille hakijoille.

”Kyse on suomalaisen työn ja hyvinvoinnin tulevaisuudesta. Ilman kohtuuhintaista ja toimitusvarmuudeltaan taattua energiaa teollisuus ei voi säilyä Suomessa”, toteaa Demarinuorten puheenjohtaja Heta Välimäki. ”Lisäksi kyse on ympäristöstä. Päästötön ydinenergia on tehokkain keino taistella ilmastonmuutosta vastaan.”

”Tällä hetkellä Suomi on auttamattoman riippuvainen tuontienergiasta”, muistuttaa Kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman. ”Ainoastaan ydinvoiman lisärakentamisella Suomessa tätä riippuvuutta voidaan vähentää. Ydinvoima on realiteetti, kysymys on vain siitä, tuotammeko ydinenergiamme itse Suomessa turvallisissa laitoksissamme vai ostammeko energiamme vähemmän luotettavista venäläisistä ydinvoimaloista.”

Demarinuorten ja Kokoomusnuorten liittohallitukset ovat huolissaan viime aikoina lisääntyneestä populistisesta ydinvoiman vastaisuudesta. Yhteisellä ulostulollaan liittohallitukset haluavat ilmaista, että vastuullisten suurten puolueiden keskuudessa ydinvoima nähdään olennaisena osana monipuolista energiantuotantoa, joka mahdollistaa panostukset puhtaampaan teknologiaan ilman pelkoa energiakriisistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.