Ahtaajien lakko osoitus vastuuttomasta ahdeudesta

Kannanotto

Kokoomuksen Nuorten Liitto tuomitsee Suomen viennin ja tuonnin pysäyttävän ahtaajien lakon. ”Teollisuuden toimitusepävarmuudet johtavat tilauskannan pienenemiseen ja tämä suoraan työpaikkojen vähenemiseen. Lakkoilullaan Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT siis varmistaa, etteivät teollisuuden työntekijät voi olla varmoja työpaikoistaan”, paheksuu Kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman.

Jo edellinen, lähinnä rekka- ja linja-autoliikennettä koskenut lakko aiheutti Suomen teollisuudelle miljoonatappioita myöhästyneiden kuljetusten muodossa. Nyt alkanut uusi lakko aiheuttaa pitkittyessään useiden satojen miljoonien eurojen tappiot Suomen viennille.

”Ahtaajien lakko on osoitus ällistyttävän lyhytnäköisestä ja vastuuttomasta ahneudesta”, Rydman tuomitsee. ”Lakkoilu ja viennin haittaaminen johtavat siihen, että ulkomaiset tilaukset valuvat herkästi muualle heikentyneen toimitusvarmuuden takia. Teollisuuden kannattavuus Suomessa heikkenee ja irtisanomiset ovat edessä. Jääräpäisyydellään lakkoilevat ammattiliitot pettävät työntekijän edun.”

Kokoomusnuoret näkevät koko suomalaisen työmarkkinajärjestelmän olevan isojen kehittämispaineiden edessä. AKT:n neuvottelutaktiikka, jossa ensin ilmoitetaan lakosta ja vasta sen jälkeen absurdeista vaatimuksista, on kokoomusnuorten mielestä silkkaa kiristystä alalla, joka on elintärkeä koko Suomen kansantaloudelle.

Ota kantaa