Vähemmistövaltuutettu jättäisi kerjäläiset oman onnensa nojaan

Kannanotto

Kokoomusnuoret pitää käsittämättömänä sitä, miten nurjasti muissa puolueissa suhtaudutaan kokoomuksen ajamaan kerjäämiskieltoon. Kokoomusnuorten mielestä kerjäämiskiellon vastustaminen kertoo kovista ja kylmistä arvoista sekä piittaamattomuudesta.

”On uskomatonta, että jopa vähemmistövaltuutettu vastustaa kerjäämiskieltoa”, hämmästelee kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman.”Ilmeisesti vähemmistövaltuutetun mielestä on hyväksyttävä tilanne, että yksi etninen ryhmä elää kurjuudessa ja elättää itsensä kadunkulmissa kerjäämällä. Tällainen asenne kertoo suuresta välinpitämättömyydestä romanien kurjuuden suhteen.”

Kokoomusnuorten mielestä kerjäämiskieltoa vastustetaan täysin kestämättömin perustein. ”Sanotaan, ettei kerjäämiskielto ratkaise kerjäläisten ongelmia. Ratkaiseeko sitten kerjäämisen salliminen? Kerjäämisen salliminenhan on varmin keino varmistaa, että nykyinen, kurja tilanne säilyy entisellään. Kerjäämisen kieltäminen olisi ensimmäinen askel parempaan suuntaan”, Rydman toteaa.

Kerjäämisen sallimisella vain pitkitetään romanien ongelmien ratkaisemista Romaniassa ja Bulgariassa. Kun romanit voivat tulla muualle Eurooppaan kerjäämään, eivät romanien lähtömaiden päättäjät joudu ratkaisemaan näiden ongelmia omassa maassaan. Kokoomusnuorten näkemyksen mukaan jokainen, joka kannattaa kerjäämisen sallimista, on siten osasyyllinen Itä-Euroopan romanien kurjuuden pitkittymiseen.

Ota kantaa