Monikulttuurillisuus ei toimi

Kannanotto

Kokoomuksen Nuorten Liiton mukaan ”monikulttuurisuuden” tavoittelu hidastaa tai jopa estää maahanmuuttajien kotoutumista Suomessa. Kokoomusnuorten mukaan Suomen ei tule verovaroin ylläpitää maahanmuuttajien alkuperäistä kulttuuria, vaan panostaa maahanmuuttajien sopeutumiseen suomalaiseen yhteiskuntaan.

”Euroopan suurimpien valtioiden johtajat ovat yksimielisiä siitä, että monikulttuurisuuden tavoittelu on haitallista sekä vastaanottajamaan että maahanmuuttajan itsensä kannalta. Tämän ovat myöntäneet niin Saksan Angela Merkel, Iso-Britannian David Cameron kuin Ranskan Nicolas Sarkozy. Miksi Suomen johtavat poliitikot edelleen ummistavat tältä silmänsä?”, kysyy kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman.

Kokoomusnuorten mukaan maahanmuuttopolitiikan onnistumisessa keskeisintä on maahanmuuton määrän pitäminen hallittuna. Kokoomusnuorten mukaan Suomen ei pidä vastaanottaa maahanmuuttajia enempää eikä nopeammin, kuin mitä Suomella on resursseja huolehtia maahanmuuttajien onnistuneesta kotoutumisesta.

”Maahanmuuttajien on annettava tulla suomalaisiksi. Tällä hetkellä Suomi rahoittaa niin erillisiä monikulttuurisuusprojekteja, maahanmuuttajien oman äidinkielen opetusta kuin maahanmuuttajien omaa uskonnonopetustakin. Mikäli nämä resurssit käytettäisiin suomen kielen ja suomalaisen yhteiskuntaopin opetukseen maahanmuuttajille, voittaisivat sekä Suomi että maahanmuuttajat”, Rydman toteaa.

Lisätiedot:
Wille Rydman, 050-5167651
Puheenjohtaja, Kokoomusnuoret
wille.rydman(a)kokoomusnuoret.fi

Ota kantaa