Ydinvoimaa tarvitaan Suomessa vastaisuudessakin

Kannanotto

Kokoomuksen Nuorten Liitto paheksuu sitä, että useat puolueet ovat alkaneet keräillä poliittisia irtopisteitä Japanissa sattuneen luonnonmullistuksen kustannuksella. Kokoomusnuorten mielestä Japanin tsunamin tuominen mukaan kotimaiseen ydinvoimakeskusteluun on vastuutonta ja epä-älyllistä.

”Nähdäkseni maanjäristysten ja tsunamien riski ei ole Itämerellä kasvanut aiempaa suuremmaksi, eikä Suomella siten ole Japanin tapahtumien myötä tarvetta arvioida suhdettaan ydinvoimaan uudelleen”, toteaa kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman. ”Ongelmat japanilaisissa ydinreaktoreissa ovat seurausta poikkeuksellisesta luonnonmullistuksesta, jollaista Suomessa ei esiinny”, Rydman jatkaa.

Kokoomusnuoret muistuttaa, että Suomi on edelleen auttamattoman riippuvainen ulkomaisesta tuontienergiasta. Tätä riippuvuutta voidaan kokoomusnuorten mukaan vähentää ainoastaan ydinvoiman lisärakentamisella Suomessa. Kysymys on vain siitä, tuotammeko ydinenergiamme itse Suomessa turvallisissa laitoksissamme, vai ostammeko energiamme vähemmän luotettavista ulkomaisista ydinvoimaloista.

Kokoomusnuoret vaatii päättäjiltä vastuullista otetta energiapolitiikkaan. ”Työpaikat eivät pysy Suomessa, jos yrityksemme muuttavat muualle. Yritykset pysyvät Suomessa vain, mikäli niillä on käytössään kohtuuhintaista energiaa. Sen saanti voidaan turvata ainoastaan kotimaisella, päästöttömällä ydinvoimalla”, Rydman muistuttaa.

Lisätiedot:
Wille Rydman, 050-5167651
Puheenjohtaja, Kokoomusnuoret
wille.rydman(a)kokoomusnuoret.fi

Ota kantaa