Terrorismikoulutus kriminalisoitava

Kannanotto

Kokoomuksen Nuorten Liitto haluaa kriminalisoida terrorismikoulutuksen antamisen ja siihen osallistumisen. Kokoomusnuoret ilmaisee kantansa tänään julkistetussa turvallisuuspoliittisessa selonteossaan.

”Suomen lainsäädäntö ei ole terrorismin osalta ajan tasalla. Nykyisin terrorikoulutusta voi antaa ja terroristileireille osallistua ilman, että siitä välttämättä rangaistaan”, hämmästelee kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman. ”Suomi ei ole enää lintukoto, vaan vapaan liikkuvuuden myötä terroristiliigat ovat ulottaneet verkostonsa Suomeenkin.”

Kokoomusnuorten mukaan Suomessa tapahtuvien terrori-iskujen uhka kasvaa koko ajan. Syyskuussa Suomessa pidätettiin kaksi henkilöä, joilla epäillään olevan yhteyksiä Somaliassa toimivaan islamistijärjestö al-Shabaabiin.

”Suomessa elää ja toimii nykyisin myös sellaisia henkilöitä, jolla on yhteyksiä terroristiorganisaatioihin. Tämä on valitettava tosiasia. On välttämätöntä, että myös suomalainen lainsäädäntö päivitetään vastaamaan muuttuneita turvallisuusuhkia”, Rydman vaatii.

Kokoomusnuorten turvallisuuspoliittinen selonteko löytyy täältä.

 

Wille Rydman, 050-5167651

Puheenjohtaja, Kokoomusnuoret

wille.rydman(a)kokoomusnuoret.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.