Sukupuolineutraali tasa-arvo tuotava kuntien päätöksentekoon

Kannanotto

Kokoomuksen Nuorten Liiton 78. liittokokouksen mukaan sukupuolikiintiöiden käyttö kunnallisessa päätöksenteossa halventaa äänestäjien tahtoa. Luottamustoimet tulisi jakaa ennemmin osaamisen ja äänestystuloksen kuin sukupuolen perusteella. Kokoomusnuorille sukupuolten välinen tasa-arvo on niin tärkeä kysymys, ettei kokoomusnuoret hyväksy sen loukkaamista sukupuolikiintiöillä.

Voimassaolevan lainsäädännön mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee valtuustoa lukuun ottamatta olla vähintään 40% naisia ja vähintään 40% miehiä. Käytännössä tämä voi johtaa siihen, että esimerkiksi kunnanhallitukseen valitaan valtuutettu, joka on saanut huomattavasti vähemmän ääniä kuin toista sukupuolta oleva henkilö. Kun henkilövalinnat kunnanhallitukseen ja lautakuntiin ratkaisee se, sattuuko puolueilla olemaan niissä mies- vai naispaikka, johtaa se epäterveeseen taktikointiin puolueiden välillä.

”Viime vuosina on yhä useammin vaadittu lakien muuttamista sukupuolineutraaleiksi. On kansallinen häpeä, ettei sukupuolineutraaliuden periaate vieläkään ulotu Suomessa kunnalliseen päätöksentekoon. Sukupuolen arvostaminen kyvykkyyden edelle kuuluu keskiaikaan, ei enää nykypäivään”, huomauttaa Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtaja Wille Rydman.

Lisätietoja:
Wille Rydman
Kokoomuksen Nuorten Liitto, puheenjohtaja
050-5167651
wille.rydman@kokoomusnuoret.fi

Kommentti artikkeliin “Sukupuolineutraali tasa-arvo tuotava kuntien päätöksentekoon
  1. Keppi sanoo:

    Milloin teillä vaihtuu tuo puheenjohtaja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.