Kokoomusnuorten liittokokous: Velkakriisi kukistettava

Kannanotto

Kokoomusnuoret vaatii julkisen sektorin vastuullisia leikkauksia valtion ennennäkemättömän velkaantumisen torjumiseksi. Järkevässä taloudenhoidossa täytyy hyvinä aikoina lyhentää huonoina aikoina nostettua velkaa. Viime vuosikymmenen vahvan talouskasvun aikana velkaa saatiin lyhennettyä yhteensä vain vajaa kymmenen miljardia euroa – saman verran kuin velkasumman nykyinen vuosikasvu. Kiihtynyt velanoton tahti johtuu vain ja ainoastaan siitä syystä, ettei nykyisestä palvelutasosta suostuta tinkimään.

Suurten ikäluokkien huolenaiheena on entistä myöhäisempi eläkkeelle siirtyminen. Kokoomuksen Nuorten Liitto on huolissaan siitä, että vasta työelämään siirtymässä olevat ikäluokat eivät nykymenolla pääse eläkkeelle ollenkaan, vaikka joutuvat jo työuransa aikana kustantamaan nykyistä järjestelmää. Kertynyt velka jää tulevien sukupolvien rasitteeksi.

Kokoomusnuorten kolmipäiväisen liittokokouksen aikana velkaa kertyi laskennallisesti 48 703 130,66 euroa. Julkinen velka Suomessa on kasvanut jo lähes puoleen (48,6 %) maamme bruttokansantuotteesta. Samaan aikaan Suomen luottoluokitus uhkaa laskea, mikä nostaisi velan hintaa entisestään. Pian säästöjä pitää tehdä paniikinomaisesti pakon edessä, mikä uhkaa hyvinvointiamme.

Velanotto on lopetettava ja julkisen sektorin menot karsittava ensikädessä kriisiä edeltävälle tasolle. Voimme vielä pelastaa itsemme ja samalla toimia esimerkkinä eurokriisin kukistamisessa.

2 kommenttia artikkeliin “Kokoomusnuorten liittokokous: Velkakriisi kukistettava
  1. JPS sanoo:

    Kriisiä edeltävälle tasolle ei riitä paitsi jos sillä tarkoitetaan IT-kuplan edeltävää tasoa, jonka jälkeen hyvinvointikuplan luominen on ylittänyt kaikki järkevät mittasuhteet.

  2. Janne sanoo:

    Kehitysapu on kohde, mitä pitäisi tässä taloustilanteessa vähentää. Mutta on ikävä totuus, että Vihreät ja Vasemmistoliitto jättävät hallituksen, jossa kehitysapua leikataan eikä sitä siksi uskalleta tehdä.

    Jos verukkeena kehitysavun vähentämistä vastaan oli tämä YK:n Turvaneuvostokampanja, niin Lahjonta ja p***eidennuolenta ei hyödyttänyt mitenkään.

Ota kantaa