EU:n nuorisotakuussa ei ole järkeä

Kannanotto

EU-maiden päämiehet kokoontuvat tänään huippukokoukseen Brysselissä. Kokouksen asialistalla ovat nuorisotyöttömyys ja eurooppalainen nuorisotakuu. Kokoomuksen Nuorten Liiton mielestä nuorisotyöttömyyttä ei ratkaista Brysselistä käsin. Myös EU:n perussopimuksista löytyvät toissijaisuusperiaate ja läheisyysperiaate sotivat EU-tason sääntelyä vastaan. Kokoomusnuorten mielestä nuorisotyöttömyyden ratkaiseminen on oltava jokaisen jäsenvaltion omilla harteilla.

”Euroopan laajuisen nuorisotyöttömyyden ratkaisuun ei ole mitään patenttiratkaisua. Vaikka ongelma olisikin eri EU-maissa sama, on sen syyt eri maissa täysin erilaiset, johtuen erilaisista elinkeinorakenteista.” muistuttaa kokoomusnuoria johtava Ville Sipiläinen.

Pohjoismaiden pääministerit markkinoivat nuorisotakuuta koko EU:lle komission puheenjohtaja Herman van Rompuylle lähettämässään kirjeessä.

”Esimerkiksi Suomessa nuorisotyöttömyys on nuorisotakuusta huolimatta noussut. Haluammeko oikeasti tarjota rikkinäistä työkalua koko Euroopan käyttöön?” Sipiläinen ihmettelee, ja jatkaa:

”Ainut pitkällä aikavälillä toimiva ratkaisu on Euroopan maiden talouksien kilpailukyvystä ja kestävyydestä huolehtiminen. Vain sitä kautta yritykset voivat kasvaa ja työllistää. Kataisen ja Portugalin pääministerin Passos Coelhon ehdotus pk-yrityksen rahoitusmahdollisuuksien parantamisesta oli jo askel oikeaan.”

Kommentti artikkeliin “EU:n nuorisotakuussa ei ole järkeä
  1. nsaspy sanoo:

    kokoomusnuoret rupesi nojaa umpinationalismiin kun joku oikeasti ehdottaa jotain nuorten eduksi. kokoomusnuoret ovat kuin turpa kiinni meidän suorilla rahansiirroillta toimivasta eläkejärjestelmästä sekä euroopassa ja suomessa. voisi vielä mainita terveydenhuollon joka menee enimmäkseen eläkeläisille. kuka maksaa valtion velan ja opintolainat. jos tätä nuorten maksutaakkaa lähettäisiin purkamaan ja antamaan veroeuroja myös nuorten hyväksi vuosi työllisyys parantuakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.