Suomalainen EU-keskustelu säälittävällä tasolla

Kannanotto

Kokoomuksen Nuorten liitto kaipaa laajempaa ja kauaskatseisempaa EU-keskustelua Suomeen. Kokoomusnuorten mielestä keskustelu Suomen asemasta Euroopan Unionissa on jo pitkään junnannut paikallaan, ja keskittynyt lähinnä poliittisten irtopisteiden keräämiseen kriisimaiden ongelmien avulla.

”Viikosta toiseen eduskunnassa keskitytään esittämään syytteitä eurokriisin hoidosta, eikä mahdollisiin EU:sta saataviin hyötyihin kiinnitetä ajatustakaan” kritisoi Kokoomusnuorten puheenjohtaja Ville Sipiläinen.

Keskiviikon EU-selonteon lähetekeskustelussa pitäisi huomiota kiinnittää myös unionissa mukana olemisen etuihin. Varsinkin alkamassa olevat vapaakauppaneuvottelut Yhdysvaltojen kanssa voivat tuoda mukanaan suuria taloudellisia ja ulkopoliittisia etuja.

”Euroopan komissio on arvioinut, että Atlantin ylittävä vapaakauppasopimus kasvattaisi Euroopan taloutta 119 miljardilla eurolla vuodessa. Tämä tarkoittaa 0,5 prosenttia bruttokansantuotteesta. Varsinkin Suomelle vientiriippuvaisena maana vapaakauppasopimus olisi jättipotti!” Sipiläinen hehkuttaa.

”Eurooppakeskustelussa on nyt viimeistään siirrettävä katsetta eteenpäin tulevaisuuteen. Ainoastaan siten Suomi voi olla eurokriisin päätyttyä talouskasvun paalupaikalla” jatkaa Sipiläinen.

Kommentti artikkeliin “Suomalainen EU-keskustelu säälittävällä tasolla
  1. Jiri Keronen sanoo:

    Muistavathan Kokoomusnuoret, että EU ei ole mikään edellytys tälle vapaakauppasopimukselle, vaan esimerkiksi Islanti ja Sveitsi ovat solmineet vapaakauppasopimukset ilman EU:ta?

    Sitä, mihin ei tarvita EU:ta, ei voi lukea EU:n eduksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.